2026 5. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2026 16:55
Koşmasaydım Yazamazdım, Murakami’den oluduğum ilk eser oldu. Kendisinin külliyatına giriş yapmak istiyordum. Biyografik olan bu eser ise bemce uygun bir tercih oldu. Kendisi bu kitabı bir hatırat olarak tanımlıyor. Adı üzerinde koşmak üzerine yazılmış bir kitap. Koşmanın kendi hayatındaki yerini aktarıyor bize. Kitabı okurken kendi yaşam tarzımla ilgili de düşünmeden edemedim açıkçası. Ben spor yapan ya da hayatında daimi bir hareket olan biri değilim . Fakat bu kitap bende hareket etme isteği uyandırdı. Bir motivasyon oldu da diyebilirim. Bir şeylere başlamak ve bitirebilmenin önemini ,tek rakibimizin önceki biz olmasını gerektiğini çok güzel anlatmış yazar. Çok fazla sonuca odaklanıyoruz,sonuçtan tatmin olmuyoruz ama en azından bir şeyi bitirebildiğimizin farkında değiliz çoğunlukla.Yer yer hayat üzerine de düşünmemi sağladı bu eser. Murakami bir bar işletirken canı istediği için roman yazmaya başlıyor. Canı istediği için koşmaya başladığı gibi. Zorunluluktan yapmıyor hiçbir şeyi. Kendisi tatmin etme derdinde. Bunu da samimi ve mütevazi bir dille aktarıyor bize. Kurgu dışı okumayı çok sevmesemde bu kitap benim için akıcı ve güzeldi. Kendini okuttu. Kendisinin kurgu eserlerinide okumak isterim.
Koşmasaydım YazamazdımHaruki Murakami · Doğan Kitap · 20183,667 okunma