Zeynep K.

, şu anda okuyor
%54 (373/680 syf.)
Fernando Pessoa
8.4/10 · 14,5bin okunma
Bu kitap cok garip bazı satırları tekrar tekrar okuyorum ve hiçbir sey anlamıyorum. Bazılarının ise bitirmeden nerdeyse kendim tamamlıyorum. Cok fazla düşüncesine katılıyorum ama katılmadıklarım da bir o kadar fazla. İçimdeki huzursuzluğu arıyorum sanki okudukça ve bu bana huzur verdi. Başkalarının Huzursuzluğunu anlatışı ve bu kitabı ufak bi kafayı yeme olarak görüyorum (pek ufak bi kitap olmasa da)
Bu kital bazen icime bakiyormus gibi hissediyorum o kadar benj yansıtıyor ki. Ama bazen de o kadar zıt ve farklı düşünüyor ki. Yani doğru hissettirmiyor gibi de. Okuması cok zevkli binbir duygu icinde okuyorum kitabi. Günde 1 2 sayfa ilerleyebilsem de.
Ayrıca baya altini çizip yazip ediyorum ama simdi kafama dank etti. Ben bu kitabi kimseye ödünç veremem. Normalde hiçbir çekincem olmazdı altını çizdiğim kitapları verirken ama yok bu olmaz. Sanki bazı cümlelerin altını çizmek bazı cümlelerin oyle yorumlamak suçmuş gibi hissediyorum. Yani kendimi ifşa edecekmisim sanki benim bile tanımadığım benden içeri biri açığa çıkacak gibi. Yargılanmak istemiyorum sanirim genel olarak. Baya kısıtlayıcı bi durum. Bu kitabı 3 4 yildir okuyorum. Başta okuduğum kisimlari başka biri okudu sayabilirim bile. Hiç düzgünce günlük okumadım bu kitabi ama ckk bağlanmış hissediyorum. Tum sirlarim düşüncelerim burdaymış gibi. Okudukça kendi içimdeki karanlık ve aydınlık taraflara dair spoiler yiyormuşum gibi. Kitabi o kadar anlatamadım ki bu kitap ya beni düzeltecek ya da delirtecek. Ama ikisinden biri gerçekleştiğinde bunun sebebi bu kitap mı olacak tam olarak bilemeyeceğim.
Ben bu kitabın tüm cümlelerinin altının çizmek tüm hepsi üzerine oturup düşünmek ve yazmak istiyorum. Hayatımdaki en buyuk amaclardan biri su an bu kitabi bitirmek ve tüm alıntıları girip fikirlerimi yazmak böylece tüm kitabı özümsemiş olacağım.
Wow bu adam fazla haklı