2026 2. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2026 23:33
Sənin hekayəni dinləmək istəyən, minlərlə insan var bəlkə də. Yaz, sevgilim, bir roman yaz. İnsanlara sevgini anlat. Sevməyin, sevə bilməyin gözəlliklərini anlat. İnsanların çoxu, beyinləri ilə sevir. Sən, ürəklə sevməyi anlat. ​Oar'ın "Yalnızlıqdan Şizofreniya" kitabını bitirdikdə təsirindən uzun müddət çıxa bilməmişdim. Mirəsgər Muradlının bu kitabının adına rast gələndə sanki bir doğmalıq hiss etdim və dərhal oxumağa başladım. Yaxşı ki də başlamışam... ​Kitabın süjet xətti o qədər axıcı və aydındır ki, hadisələrin içində sanki mən də vardım. Raulun hər sevincində gülümsəyib, hər kədərində onunla birlikdə sarsıldım. Müəllif sevgi, dostluq, xəyanət, ayrılıq və ölüm kimi bir çox məqama incəliklə toxunmuşdur. Əslində kitab haqqında çox uzun danışmağa ehtiyac yoxdur, ilk səhifəni açdığınız an zamanın necə keçdiyini və kitabın nə vaxt bitdiyini anlamayacaqsınız. ​Kitabı bitirən kimi müəllif haqqında məlumat axtardım, lakin təəssüf ki, çox az şey tapa bildim. Amma bir şeyi dəqiq bilirəm: Banunun son istəyi yerinə yetdi. Raul onların sevgisini bu sətirlərlə ölümsüzləşdirməyi bacardı. Ümid edirəm ki, hər birimizin qarşısına həyatın ən çətin anlarında əlimizdən tutacaq Anar və Lamiyə kimi sadiq dostlar çıxar.
Ölümdən Sonrakı ŞizofreniyaMirəsgər Muradlı · Qanun Nəşriyyatı · 2019122 okunma
Oar - i oxumusam. Beyenmisdim. Bunu da yazdim siyahima.
Günay Arazova
İsmayilov Ertogrul Mütləq, təhlilinizi gözləyəcəm🙌🏻