2026 41. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2026 01:36
Şeymanur Gündüz IÇIMIZE YOLCULUK Bir Ruhun Sessiz Kaydı: İçimize Yolculuk ​"İnsanın hangi yoldan nereye ulaşacağını bilmeyişi yoruyordur belki de, olamaz mı?" ​Bazı kitaplar size bir hayat hikâyesi anlatmaz; size bir aynanın karşısına geçip kendinize bakma cesareti verir. Şeymanur Gündüz'ün , İçimize Yolculuk ile tam olarak bunu yapıyor. Bu bir "mutlu son" kitabı değil; bu, yolda olmanın, eksik kalmanın ve o eksikliğe rağmen yürümeye devam etmenin hikâyesi. ​Kitap, aileyi sığınılacak bir liman olarak değil, insanın ilk yaralandığı yer olarak konumlandırıyor. Baba figürünün yokluğu ve mesafeli bir anne sevgisiyle şekillenen o derin boşluğu, yazar dramatize etmeden, tüm çıplaklığıyla önümüze koyuyor. ​Burada acı bir düşman değil; yoldaş. Yazar, "acıdan güç doğar" klişesine sığınmak yerine, acının insanı sessizce nasıl yoğurduğunu ve derinleştirdiğini gösteriyor. ​İman, Bir Sığınak Değil, Bir Bağ: En sevdiğim kısımlardan biri, hadislerin ve maneviyatın metne işleniş biçimiydi. İman burada kolay bir teselli değil; en savunmasız anlarda tutunulan o sağlam ip gibi... Dua ve namaz, acıyı yok etmiyor ama ona dayanma gücü veriyor. ​ Geceler... ​Gece çöktüğünde, etraf sessizleştiğinde ve aileniz dahil herkes gittiğinde; sadece siz ve Allah kaldığınızda o soru yankılanıyor: "Ben bu olanlarla neye dönüştüm?" ​Yazar bize "Bakın başıma neler geldi," demiyor. Kendi iç dünyasındaki o uzun ve sessiz mücadelenin kaydını tutuyor. Zaman zaman kendini tekrar etse de bu tekrarlar, hayatın içindeki o bitmek bilmeyen döngüleri ve insanın kendini ikna çabasını çok gerçek kılıyor. ​"Umudumuz acımızdan daha büyük olmalı." ​Bu eser, sevilmeden büyüyenlerin, güçlü görünmekten yorulanların ve acısıyla imanı arasında bir denge kurmaya çalışanların rehberi olmaya aday. ​ Peki ya sen? Kendi iç yolculuğunda şu an hangi duraktasın? Umudun, acından daha mı büyük? ​ Yorumlarda buluşalım.
İçimize YolculukŞeymanur Gündüz · Od Kitap · 20222 okunma