Çok ağır konuşacağım o yüzden bu kitap favoriniz falansa incelememi okumayın. Ayrıca ful spoilerlı olacak.
Açıkçası yazarın düşük zekalı olduğunu düşünüyorum çünkü bu kadar bok gibi bir kitap epeydir görmemiştim. Ben romantikleri sadece arada kafa dağıtmalık okurum bunu da öyle yaptım ama çok pişmanım. Zaten yarıdan sonrasını atlayarak okudum.
Konu almanların 2. dünya savaşında rusları kuşatması, zaten biliniyor. Kitapta tek takdir edebileceğim savaş anlatısıydı, gerisi çöp. Nereden tutup da anlatayım ki? Ana karakterimiz tatyana’nın ona bok gibi davranan, her fırsatta aşağılayan ablasına aptal gibi kendini ezdirmesinden mi? Omurgasız, karaktersiz ve yavşak Alexander’ın iki kızı aynı anda idare etmesinden mi? Yoksa alex’in kendi gibi boktan asker arkadaşı Dimitri’nin tatyanayı zorla taciz etmesinden mi?
O kadar kötü ki her şey. Tam bir wattpad hikayesi. Yazar aileyi ve kızın ablasını o kadar çıkaramamış ki hikayeden, çözümü herkesi öldürmekte bulmuş. Gerçekten trajikomik. Bununla da yetmiyor, sonrasında tatya yine hizmet edeceği aptal bir aile buluyor kendine. Çünkü dediğimiz gibi hiç beyin hücresi yok. Doğuştan köle ruhlu.
Alex onu yüz yıl önceki teknoloji şartlarında her nerede olsa buluyor ne hikmetse. Dahası mı? Savaşın başlarında Alex’in eve gelip kızlar onun çamaşırlarını yıkarken DONLA oturmasından bahsedeyim mi size mesela? Ve evet, burası kalabalık bir aile ve olay rusya’da geçiyor. Sonra yetmezmiş gibi tek karyolada ablası yani nişanlısı, alex ve tatya beraber yatıyorlar. Yazarımız o küçük aklında romantik bir sahne olarak içliklerinin ve yün çoraplarının birbirine sürtünmesini yazmış… Cringe olmaktan ölen yıldızlar gibi içime çöktüm. Bu kadar köylü aşkı gerçek köylülerde yoktur.
Sonrasında saçma sapan bir sürü şey. İlk kez birlikte olacaklar o da saçma sapan bir yerde oluyor ki. Oradaki konuşmalar zaten facia. Kız bildiğiniz acı çekiyor, adam sadece zevkinin peşinde. Aşırı rahatsız olmuştum. Sanırım sonrasında evliliklerinde tatya’ya şiddet de uyguluyormuş alex. Gerçekten yorumsuz artık.
Zaten geri kalanın çoğunu atladım. Tatya’nın ailesinin aşırı kadın düşmanlığı da cinlerimi tepeme çıkardı. Her fırsatta oğullarını yüceltip her işlerini yapan, erzak depolayan, alışverişlerine koşan kızlarını sürekli aşağılamalarına delirdim.
Bu kadar kötü kurgulu ve kötü yazılmış bir kitaba boşuna paranızı vermeyin. Ya da bilmiyorum belki beğenen vardır bu korkunç şeyi. Siz bilirsiniz, ben uyardım.