Umarım uykunda ölürsün.
2026 13. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2026 00:00
Vay be. Gerçekten yapıyor bu kadın. Feeneyin tüm kitaplarını okudum ve şunu diyebilirim ki. Çok iyi. Kitap, karısı kaybolmuş bir yazarin karisinin kaybolmasindan sonra yazamamasiyla birlikte bekli yazarim diye bir adaya inzivaya cekilmesini anlatıyor. Adada ne telefon cekiyor ne baska bir sey. Adaya sadece gelen bir feribot var ve giden bir feribot yok. 25 kisinin yaşadığı bu adada garip seyler olmaya basliyor. (Ki bu cok normal anladığınız üzere)Adam kaybolan karısını görmeye başlıyor, her yerde. Aha diyor delirdim heralde... Kitap güzeldi baya sevdim feeneyin hepsini okuyun kefilim. . . . . SPOILI KISIM OKUMAYANLAR OKUMAMALIIII!!!!! Kitap benim açımdan birazcik öngörülebilirdi. mesela adada sadece kadinlarin yaşadığı (gradynin ilk kez kasaba gittiginde anladim ben bunu), Gradynin abbyi öldürmeye calismasi buna asagida deginecem, gazete küpürlerinin adadakilerle baglantili olmasi falan bilmiyorum belki alıştığım için ama ben tahmin ettim. -Gradynin abbyi öldürmeye çalışması- Kitabin baslarinda bu düşünce aklima geldi ama dedim ki hani olamaz cevre seslerini nasil yok etcek falan fisman yok ya dedim öyle cikti. ULAN ADAM diyorum ki bak bu adam ne yapmis olabilir bu adami ta bu adaya getirip. bide böyle bir plan kurulcak. Serefsiz bide bizdende saklamis.Ben halbuki gradyi sevmiştim. Beni de kandirdi serefsiz. Gömülmesi cok iyi oldu. Kitap biraz feminist bir kitap olmus baya sevdim bu acidan. Bide ben bir sey farkettim. Neden Feeneyin tüm kitaplarinda bir adam ile eşi ve bir sır(lar), köpek, haberci yada gazateci bir kadin, yazarlık, gazete, yeni bir yere gitme yada eski yere geri dönme(malikane kilise ada sehir) var SKSVISBDKDHDO. Neyse ben baya sevdim, öyle işte. Okuduğun için teşekkürler : )
Güzel ÇirkinAlice Feeney · Yabancı Yayınları · 20251,953 okunma
AYY COK MERAK ETTİMM
sisi
sena 💗
kitabı bitirdim soluğu burada aldımmm😋 ONUN BÖYLE BİR İEY YAPACAĞINI BENDE BİLMİYORUM ŞOOK OLDUMMM😮‍💨 çok güzeldi gerçekten incelemene katılıyorum. Okurken de aynı şeyi düşündüm hep bir köpek gizemli yer falan var kdjsksns🫶🏾
sisi
yiaa🫶 Afied olsun sanadaa😝🙌