2026 21. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2026 18:34
Kitabın yazıldığı 1700 lü yıllar göz önünde bulundurulursa dönemine göre başarılı bir eser diyebiliriz.. İçeriği, bildiğimiz Brezilya pembe dizilerine bir de hayalet şövalye temasının katılması olarak görebilirsiniz.. Vakit geçirmek için okunabilir.. Dil ve üslup konusunda ise açıkçası bana Shakespeare vari bir tiyatro okumuşum izlenimi verdi.. Ve yine söylemeden geçemeyeceğim.. İngiliz edebiyatında sıkça gördüğüm şey altı doldurulmayan bilgilerle okuru yanlış yönlendirmek. Pek tabi dönemin tarihi kimliği ve havası da dikkate alınarak Haçlı seferleri için taraflar kendilerini haklı görebilir ve nefret duyabilirler.. Ancak Haçlı seferlerinin amacı düşünüldüğünde İngiliz edebiyatında ve bu kitap özelinde Haçlıların savaştığı kesimin "inançsızlar ve kâfirler" olarak ifade edilmesi oldukça gülünç, hele ki bunu bir de edebi kimlikle geniş okur kitlelerine yapıyorsanız.. Sanatın her anlamda dikkate değer ve bilgiye saygı gösterecek konumda olması gerektiğini düşünüyorum.. Özensiz kalemler buna dikkat etmeliler..
Otranto ŞatosuHorace Walpole · Karbon Kitaplar · 20202,624 okunma