2026 6. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2026 23:14
“Yirmi yaşındaydım,gençtim,solcuydum ve aşıktım. Daha sonra bu üç şeyi aynı anda hiç tekrar yaşamadım” Altını çizdiğim onlarca cümleden biri ile başlamak istedim incelememe. Kitabı okumayı düşünen okurlar adına bu incelemeye bakarak bir 68 kuşağı romanı beklemesinler. Hatta hiçbir şey beklemesinler çünkü akan düz bir olay örgüsüne rast gelmeyeceksiniz. Yazar bazen çocukluğuna bazen gençliğine kimi zaman da şimdiki zamana git gelli bir anlatımla karşımıza çıkıyor. Yazar(aynı zamada ana karakter) yakınlarının geçmişlerine dönüp orada o hatırayı Tanrısal bakış açısından gözlemleme özelliği ile kitabın ilk iki bölümünü tamamlıyor bu noktada normalde bayağı gelen anlatım benim gayet de hoşuma gitti. Yunan mitolojisine dair zerre fikri olmayıp da ilgi duyan benim için çok tatlı fikirler edinebileceğim anlamlı ve anlatımı rahatsız etmeyen bölümler vardı. Almayı düşünenlere tavsiyem Minotor mitolojisine bir göz atmaları olacak çünkü sık sık bahsi geçecek. Kitaba tekrar dönecek olursak da zamansal git gellere rağmen okuması ve anlaması zor bir kitap değil. Elimizden bıraktıktan sonra etkisini de sürdürecek bir kitap olduğunu düşünüyorum. Okumadan daha da verim almak isteyen okurlar kimi yerde 5dk dahi sürmeyecek araştırmalar yapabilmeleri adına yanlarında telefon bulunsun çünkü her ne kadar yorucu bir kitap olmasa da yer yer merak duygusunu uyandırıyor ve bu ister istemez araştırma ihtiyacı doğuruyor.Okuyacaklara iyi okumalar diledim
Hüznün FiziğiGeorgi Gospodinov · Metis Yayınları · 20171,476 okunma