2026 6. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2026 21:14
Zülfü Livaneli’nin Bekle Beni adlı eseri, bireysel hafıza ile toplumsal geçmiş arasındaki gerilimleri incelikli bir dille işleyen, duygusal yoğunluğu yüksek bir romandır. Livaneli, her zamanki gibi sade ama derin anlatımıyla, karakterlerin iç dünyasını okura yaklaştırırken aynı zamanda Türkiye’nin yakın tarihine dair izler sunar. Roman, beklemek kavramını yalnızca romantik bir özlem olarak değil; umut, pişmanlık ve yüzleşme biçimi olarak ele alır. Eserdeki karakterler, hayatlarının dönüm noktalarında verdikleri kararların gölgesinde yaşarlar. Yazar, insan ilişkilerindeki kırılganlığı ve zamanın dönüştürücü gücünü güçlü betimlemelerle aktarır. Özellikle geçmişle hesaplaşma teması, hikâyeye hem psikolojik hem de felsefi bir derinlik kazandırır. Livaneli’nin dili akıcıdır; olay örgüsü ağır ilerlemesine rağmen merak duygusunu canlı tutar. Bekle Beni, aşkı, sadakati ve kayıp duygusunu politik ve kültürel arka planla harmanlayan bir roman olarak dikkat çeker. Okuru yalnızca bir hikâyenin içine çekmekle kalmaz; aynı zamanda insanın kendi iç bekleyişlerini sorgulamasına yol açar. Duygusal yoğunluğu ve düşünsel katmanlarıyla, Livaneli’nin edebiyatındaki olgun dönem eserlerinden biri olarak değerlendirilebilir.
Bekle BeniZülfü Livaneli · Can Yayınları · 202518bin okunma