Bu kitap beni sıkışmış hissettirdi!
2026 5. kitabı
Doğruyu söylemek gerekirse kitabın konusu beni çok etkiledi belki de doğru kelime tetikledi bu yüzden ilk bahsedeceğim şey kitabın konusunu dikkatle ele almak gerektiği. Yazarın dili herkese hitap etmeyebilir, bana da etmedi kitap zaten içsel bir çatışmayı anlattığı için karışık olması normal ama yazar çok zorlamış gibi geldi bana. Edebi bir anlatım yok. Belki diyebilirsiniz ki e dili kötüyse ne seni etkiledi cevabım şu: X'ten okusam da bu kadar tetiklenirdim yani bu kitabın başarısı değil konuya karşı benim kendi çatışmalarım. Dil kötü, bu konuda yazılıp çizilmiş daha güzel şeyler bulunabilir. Yine de altını çizdiğim birkaç cümle oldu ve bu kadar açık bir şekilde kadın dünyasını, lohusalık dönemini, evliliği anlattığı için takdir ettim. Çünkü maalesef hala kadınlar kendilerini öyle hissetmeseler bile çocuğum doğduğu an çok sevdim demek zorunda hissediyorlar veya lohusalık dönemi başkaları tarafından küçümseniyor ve anne yalnız kalıyor vs. vs. Ayrıca, bu tür konular bizleri tetiklese, kötü hissettirse bile okumalıyız, dinlemeliyiz diye düşünüyorum.
İnsan ve Duygular
Geber AşkımAriana Harwicz · Tersine Kitap Yayınları · 20251,047 okunma