Yazar’ın kitabı Elsie Silver’ın kitabı ile kıyaslanınca hemen atladım. Ama ne beklentimi karşıladı ne de beğendim. Bu arada karşılaştıranlar çok haklı konu resmen birebir aynısı bir an evrenleri bile karıştırdım aşırı benzerlik vardı ama iki seri de vasatın altında Elsie’ye olan sevgimden daha düşük vermeye elim gitmedi ama bu seriye acımadım.
Seri beş kitaptan oluşuyor üç kitabı yayımlanmış çok şükür çünkü inatla beşini de okur kendime eziyet ederdim.
Birinci kitap ailenin tek kızı Cece ve abilerinin en yakın arkadaşları olan Nash’ın kitabı. Cece sevgilisinden ayrılıp kasabaya dönüyor ve şakk bir bakıyoruz Nash kız kardeşi olarak gördüğü Cece’yi arzuluyor. Yani çocukluk aşkı olsa anlarımda böyle olunca sevmedim. Konu tamamen bundan ibaret.
İkinci kitap ailenin büyük ve asabi abisi Wade ile at eğitmeni Ivy’nin kitabı. Konu başlangıç çizgisinin aynısı ve aynı sıkıcılıkta. Eğitmen ayağını incitiyor ve Wade’in evinde kalmak zorunda kalıyor ve aralarında ki çekime daha fazla dayanamıyorlar.
Üçüncü kitap bekar baba ve evin küçük oğlu Cole ve Ginger’ın kitabı. Bunlar Cece ve Nash’in düğünü için Vegasa gidiyorlar ve orada çok sarhoş olup evleniyorlar. Boşanmak yerine üç aylık bir anlaşma yapıyorlar ardından boşanacaklar. Hepsini sevmedim ama en sevmediğim bu herhalde ve en merak ettiğim buydu. En beğenmediğimde bu oldu.
Seri Pukka Yayınları tarafından çevrilecekmiş iyi ki okudum yoksa ben yorumlara inanıp kesin alırdım.