2026 13. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2026 03:19
araya kitap koyacağım yavaş okuyacağım desem de bi baktım sonlardayım ve bitmiş Jane Austen karakter analizini çok çok iyi yapan her kitabında farklı bir kişiliği baş karakter yapan bir yazar bence , bu kitabında da ki kadın kahramanızsa yoksul ailesinden teyzesinin evinde büyütülmesi için çağrılan sessiz sakin çekingen duygularını gizleyen bi hanım hanımcık kızdan yana seçmiş . Fann’nin gözünden ve kalbinden dıştan ne kadar suskun olsa da iç ses yorumlarıyla diğer karakterlerin sosyal çürümesini dibine kadar gösteriyor. Kitabı çok beğendim o dönemin sosyal sınıfları sevgi arkadaşlık karşılıksız bağlılık vs hepsi vardı tek sıkıntı şurada sonu yazarın dilinde özet gibi geçmesi tıpkı bizim sezon sezon süren dizi sonunda hop bilmem kaç sene geçti baktık mutlu sonnn hayır ya hayır ben onların iç sesiyle dinlemek isterdim o sonu .. spoiler vermeden yazamayacağım galiba ama mutlu son beni tatmin etmediiiii. Yine de sevdim 10/10 ne yazsa seveceğim bir yazar keşke daha çok yazsaymış ömrü uzun olsaymış
Mansfield ParkJane Austen · Can Yayınları · 20192,634 okunma