2026 1. kitabı
"Yüreğinin Götürdüğü Yere Git" 2025'in son kitabıydı ve "Yüreğimin Sesini Dinle" 2026'nın ilk kitabı oldu. Yüreğinin Götürdüğü Yere Git kitabı beni çok etkilemişti. Hani bazen sizden büyük ve tecrübeli birinin size sarılıp yol göstermesini, bir şeyleri anlatmasını, "geçecek, hep geçti" demesini beklersiniz; işte ilk kitap bana bunu hissettirmişti. Fakat Yüreğimin Sesini Dinle kitabı bende aynı etkilenme hissini yaratmadı. 20'lerinde olduğunu anladığım torunun köklerini ve kökleri aracılığıyla da kendini arayışını okuyoruz bu kitapta. Tanrı'nın varlığı ve yokluğunu, kötülük problemini, dinleri, hayatın anlamını, varoluşu gibi şeyleri sorgularken bir yandan da ailesinin geçmişi hakkında bilgi sahibi olmasına sebep olan günlükleri, mektupları okuyor. Bu tür sorgulamalarla erken yaşta tanışıp, düşünerek geçirdiğim için sanırım bana -hayatımın bu noktasında- artık tat vermiyor bu tarz şeyler ve o sebeple beni içine çekmedi. -Bu kısım sanırım spoiler- Bir de anneannesinin kendisine yazdığı defteri bulup, okumuş halini okuyor olmamızı isterdim. İlk kitabı bitirdiğimde ikinci kitap için beni heyecanlandıran şey buydu -torununun o satırları okuyup anneannesine verdiği cevapları okuyacak olmak- ama bu haliyle de fena değildi. Lise yıllarımın başlarında tanışmak isterdim bu kitapla.
Yüreğimin Sesini DinleSusanna Tamaro · Can Yayınları · 20231,274 okunma