Puan vermedi·132 syf.····Okunma: 22 Ocak 2026 23:10 Köpek Kalbi, Mihail Bulgakov tarafından 1925 yılında yazılmış, Sovyet devrimine karşı yönelik eleştirilerinden dolayı yıllarca Sovyetler Birliğinde yasaklanmış ve ancak 1987 yılında yayınlanabilmiştir.
Köpek Kalbi’nde ünlü bir bilim adamı olan Filip Filipoviç’in, Şarik adlı bir sokak köpeği üstünde yaptığı deney anlatılır.
Profesör Filipoviç, sokak köpeği Şarik’e yakın zamanda ölmüş bir insanın er bezlerini ve hipofiz bezini nakleder. Şarik bu ameliyat sonucunda arsız, saldırgan, kaba saba bir insana dönüşür. Tabii bu durum Filipoviç ve çalışanlarının hayatını kötü etkileyecektir.
Profesör Filipoviç, insan türünün daha iyi olmasını hedeflese de bu deney ile birlikte yeterince araştırmayıp tedbirli davranmadan bir gün de yeni bir insan yaratılamayacağını, insanın sadece vücuttan oluşmadığını ahlak ve eğitimin de gerekli olduğunu farkedecektir.
Ben Köpek Kalbi’nin konusunu, kurgusunu, anlatımını beğendim. Kitapta köpeğin iç sesine yer verilmesi hem mizah katmış hem de anlatımı güçlendirmiş bence… Benim beğendiğim kitaplardan biri oldu. Okuyacaklara keyifli okumalar dilerim