İnanmıyorsan Bile Bilip de Konuşmalı !
2026 4. kitabı
Kitap, yakın dönemde konuşmaları ve yazılarıyla öne çıkan Dr. Altay Cem Meriç'in baş yapıtı sayılacak nitelikte, son derece geniş hacimli, 1100'den fazla dipnot, 100'ü aşkın kaynak, onlarca alt başlık ve detaylı açıklama içeren ilmî bir eser... Başından sonuna kadar tek bir konu üzerine odaklanmış: Hz. MUHAMMED'in (sav) peygamberliğinin ispatı yönünde gerek bilimsel veriler, gerek haberlerin kritiği ve gerekse itirazların çürütülmesi ... açısından son derece iyi tahlil edilmiş. Müellifin genel uslubû; itiraz edenlerin itirazı ve varsa delillerini de ortaya koyarak, mantık kuralları çerçevesinde cevaplamak şeklinde, gayet ikna edici olduğunu söyleyebiliriz. Özetle; elimize kadar gelen Kur'an mushaflarının (ki 40'dan fazladır) karbon testlerinin 600'lü yılları göstermesi, herbirinin birbiriyle mutlak uyumlu olması, Kur'an'ın geleceğe dair verdiği haberlerin hepsinin doğru çıkması, Hz. MUHAMMED'in (sav) geçmiş kavim ve hadiseler hakkında bilgi sahibi olabilmesi için en az 6 dil bilmesi gerektiği, 23 yıl boyunca hiçbir çelişki ve eksik bilgi taşımaması, peygamberin ve ailesinin maddi hiçbir rant veya kazanç elde etmemesi ... gibi çok sayıda mevzuu inceleyip okuyucuya sunulmaktadır. Siyer, dinler tarihi, tefsir, ateizm, mantık, oryantalizm ve itikad konularıyla ilgilenen her yaş okuyucuya tavsiye edilebilir.
Peygamberliğin İspatıAltay Cem Meriç · İnsan Yayınları · 20251,713 okunma