2026 3. kitabı
Hayatımda ilk defa bir kitabı okurken bu kadar korktum ve zorlandım. Gündemde (Epstein Olayları) çocuklarla ilgili bu kadar korkunç şeyler varken. Pedofilinin aşk olarak anlatılması çok korkunçtu. -----Buradan sonrası Spoiler içerir----- Kitabın arkasını okumadan başladığım için ilk buluşmalarını anlatan satırları okumakta çok zorlandım. Aynı tedirginliği ''bir buluşmalarında ya kız uyanırsa ve 14 yaşında, zaten çok korkan, bir çocukla ilgili sapıkça şeyler yaşanır'' diye kitabın sonuna kadar taşıdım. Dışarıdan bakınca kendince saygın, küçük çevresinde sevilen fakat kendi içinde bir bomboş, ruhtan ve mutluluktan yoksun olarak geçen bir 90 yılın sonunda aşk ile tanışıp son günlerinde mutlu oluşunu , yaşamına anlam gelişini okuyoruz. Maalesef kitabı pedofili bakışı dışında değerlendiremediğim için aşk güzellemeleri, aşkın hayata kattığı anlam ve mutluluğa dair anlatılanlar pek dikkatimi çekemedi. Nihayetinde 14 yaşında sorumluluklarının altında ezilem bir kız çocuğundan bahsediliyor. Hikaye genelde Azgın dedemizin hayatı ve bakış açısıyla yazıldığı için tek taraflı aşk ve korumacı bakış açısı daha ağır basıyor.Konusu dışında dil ve anlatım olarak okuması kolay,kısa bir kitap zaten.Hatta biraz yazarın alışık olduğumuz diline ve analtıman göre fazla basit bir kitap bile diyebilirim.
Benim Hüzünlü OrospularımGabriel Garcia Marquez · Can Yayınları · 201924,9bin okunma