···Okunma: 09 Şubat 2026 11:59 İlk olarak şunu söylemek zorundayım; 190 sayfalık bir kitapta bu kadar çok olayın bu kadar güzel şekilde anlatılması beni mest etti. Yazardan okuduğum ilk kitaptı ama artık sadece Yerdeniz serisini değil diğer kitaplarını da okumak için sabırsızlanıyorum. Övüldüğü kadar varmış, kitaba bayıldım.
Ged 7 yaşında Gontlu sıradan bir çocukken teyzesi aracılığıyla büyü ile tanışıyor ve büyü çok ilgisini çekiyor, teyzesi de Ged'in büyüye yeteneği olduğunu fark ediyor. Bu şekilde büyü yeteneğini keşfetmesi ve geliştirmesi ile kitaba başlıyoruz. Fakat daha kitabın ilk cümlelerinde Ged'in çok büyük bir büyücü olacağını yazar bize söylüyor.
Kitap Ged'in 7 yaşından 19 yaşına kadarki olan bu süreçte Büyücüler Okuluna gitmesini ve başına açtığı bir bela ile yüzleşmesini anlatıyor.
İnsanın gölge tarafını ve onunla yüzleşmesini bu kadar güzel şekilde anlatması beni yazara aşık eden en önemli etkendi. Yazarın dilini ve anlatım tarzını çok sevdim. Özellikle de çok vurgulamadığı bazı isimler, bazı şehirler ve bazı olayların bir şekilde kitabın ilerleyen bölümlerinde birbirine bağlanması kitabı okurken beni çok heyecanlandırdı. Polisiye bir kitap okuyormuş gibi bahsedilen her şeye dikkat ederek okumaya çalıştım.
Kitap hakkında sevmediğim tek şey çok fazla olayın çok kısa kısa anlatılmasıydı. Yerdeniz evrenini o kadar çok sevdim ki bu kitaptaki olayları, karakterleri ve Büyücüler Okulunu uzun uzun okumayı çok isterdim.
Bu seriyi okumaya başlamamda YouTube kanalı Legenderium Türkiye'nin çok büyük katkısı var. Onlar bu kitabı bölüm bölüm işlemeselerdi belki uzun bir süre daha elim bu seriye gitmezdi. Bu seriyi sevenleri ya da okumadan önce dinlemek isteyenleri YouTube'a yönlendireyim. Buradan da onlara teşekkürlerimi sunayım.
Bayıldığım bir kitap oldu, benim gibi hâlâ okumamış olanlarınız varsa kesinlikle tavsiye ediyorum.