2026 10. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2026 21:57
Kitabımız, yalnızca bir aşk anlatısı değil; güç, etik ve sessizliğin yarattığı yıkımı sorgulayan cesur bir yüzleşme. Serra Taşköprü, gerçek bir vakadan yola çıkarak terapist, danışan ilişkisinin en kırılgan alanına ışık tutuyor. Kitap, bir duygunun nasıl iyileştirici olmaktan çıkıp manipülasyona dönüşebileceğini gösterirken, okuyucuyu sürekli şu soruyla baş başa bırakıyor. Sessizlik gerçekten tarafsız mıdır, yoksa en güçlü müdahale biçimi midir? Eserin en dikkat çekici yönü, yaşanan süreci hem danışan hem de psikiyatrist perspektifinden analiz etmesi. “Aktarım” ve “karşı aktarım” gibi psikodinamik kavramlar, yalnızca teorik çerçevede değil; somut bir deneyim üzerinden tartışılıyor. Böylece kitap, akademik bir metinle kişisel bir itiraf arasında dengede duruyor. Özellikle terapistin belirsizliği sürdürmesi ve sınır koymaması üzerinden geliştirilen eleştiriler, etik sorumluluk kavramını merkezine alıyor. Yazar yalnızca kendi hikâyesini anlatmakla kalmıyor; psikiyatri camiasına, danışanlara ve topluma açık bir çağrıda bulunuyor. “Aşka saygı sonsuzdur ama istismara asla” cümlesi, kitabın temel duruşunu özetleyen güçlü bir motto hâline geliyor. Bu yönüyle eser, bireysel bir deneyimi kamusal bir meseleye dönüştürüyor ve terapi alanındaki güç dengesini tartışmaya açıyor. Kitap okuyucuya net cevaplar sunmaktan çok, gri alanları görünür kılıyor. Aşk ile istismar, terapi ile manipülasyon, sessizlik ile onay arasındaki ince çizgiyi sorgularken, duygusal olarak yoğun bir okuma deneyimi vadediyor. Psikolojiye ilgi duyanlar kadar, insan ilişkilerindeki güç dinamiklerini anlamak isteyen herkes için düşündürücü ve sarsıcı bir eser.
Sessiz Aşk TerapisiSerra Taşköprü · DOA Yayınları · 20266 okunma