2026 4. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2026 19:06
Yorumlayalım bakalım benim biriciğimi ateş kadehini. Öncelikle biriciik olmasının sebebi artık voldemortun tamamen dönmesi işlerin artık ciddiye alınmasını ( bazı büyücülerin kabullenip bazılarının korkudan! inanmaması) bunu kitapda aynı zamanda filmde gördük. Ölümyiyenlerin toplanması , karanlık işaretin gökyüzünde süzülmesi ve voldemortun artık fiziken eski haline dönmesi vs vs. Kitap filmden çooook farklı bu beni sevindirdi açıkçası filmin tıpatıp aynısını okumaktan çok daha iyi kesinlikle.Filmde diğer yarışmacı okulların okula gelmesiyle baslarken kitapda bu kısımlar süprizdi. Ama keşke filmde kitaptaki bazı sahneleride görseydik mesela hogwarts mutfağını görmeyi kesinlikle isterdim ne kadar canlandırmaya çalışsamda filmde görmeyi gerçekten isterdim. Sonrasında quidditch maçınıda görmek isterdim filmde hiç izlememiştik o kısmı ve filmdeki gibi harry nin düşmesi yoktu o sahnede asıl olan şey harry nin asasıyla mr crouch un evcini wicky nin karanlık işareti yaptığı idda ediliyordu ( daha sonra wicky hogwarst mutfağında calısıyordu) Aynı zamanda mr weasley onlara maçta çok iyi bi yer ayırtmıştı ( dizide de filmdede mrs weasleyin maça gelmemesine çok üzüldüm kadını niye götürmiyorsunuz) sonra bill ve charliede vardı kitabın ilk kısmında ama filmde görmedik sonrasında harry e galasaotunu yemesini söyleyen filmde neville ken kitapta dobbydi keske filmdede dobby yi daha cok görseydik . Ha birde kitapda sürekli adını duyduğumuz mr lagman ama filmde hiç görmedik onuda. YA BİRDE percy nin o çok bilmiş tavırları vs kitapdaa asırı var ama filmde neredryse hiç sahnesi var çok simir bozucu ve sıkıcı olsada filmde percy nin bu hallerini görmek isterim. kitapda daha bir sürüüü farklı sahne var hepsini buraya yazamayacağım kadar çok sahne var Krumun harry e hermonie ile arasında bisiler olup olmadığını sorması ( açıkçası sürekli voldemortla uğraşırken böyle sahneler çok tatlı oluyorrr) ve daha daha dahaaa seyler. Kitap filmden çok daha iyi ve ayrıntılı olmuş kesinlikle . Cedricin öldüğü bölümü metroda okuduğum için ağlayamadım sadece gözlerim doldu Neyse artık olaylar ciddileşti tatlı bakanımız bile sinir bozucu oldu , iyi kötü diye tamamen ayrıldık. Daha önce filmi izlemeyip kitabı okuyanlara diyebilirim ki film tam bi hayal kırıklığı olmuş çok üstümkörü geçmiş olaylardan.
Harry Potter ve Ateş KadehiJ. K. Rowling · Yapı Kredi Yayınları · 202336,2bin okunma