Bir yandan Magda bir yandan Emerence, bir yandan aydınlık ve entelektüelizim diğer yandan işçilik ve biriktirilmiş deneyim. Okuyarak edinen bilgi mi yoksa yaşayarak edinen bilgi mi?
Bu kitapta bazen Magda bazen Emerence oldum ve büyüleyici olan kısım da aslında tam olarak bu. Kim haklı ve kimin yolu doğru olan içsel kavgamda sevgi dilinin her insanda farklı olduğunun kanaatine vardım ve burda empati yeteneğim ister istemez gelişti.
Her şeyde olduğu gibi sevgi ve merhametin içinde de bir nebze bencillik var ve insan, iyiliği yerine getirmeden önce kendi isteğini değil ondan talep edileni göz önünde bulundurması lazım, aslında kapı kitabı bu kriteri sürekli bize vurguluyor.
Kapı bir metafor, mahremiyet sembolu ve Emerencin kalbi. O sayılı insanlara kapısını açtı ve maalesef ke o sayılı insanlarda onun karşılığını vermedi daha doğrusu veremedi.
Muhtemelen sizde benim gibi emerencin küstahlığı ve sınır ihlaline, magdanın sabit fikirli ve buyurgan tavırlarına sinir olacaksınız ama iki güçlü kadının bize verdiği derslerle teselli bulacağınızı söylemem gerekir.
KapıMagda Szabo · Yapı Kredi Yayınları · 20212,569 okunma