·150 syf.····Okunma: 10 Şubat 2026 14:05 Değerli okurlar, kitap çok geniş kapsamlı bir siyer hitabı değil ama ;
Ana hatları ile okuyucu da bir kronoloji ve bir hikaye bırakıyor.
Kısa olması belki okunabilirlik durumu için de olumlu sayılabilir.
Peygamberimizi ilk vahye kadar ismi ile anlatıp vahiyden sonra Hazreti ibaresini eklemesini bir incelik olarak gördüm (Bu konuyla ilgili eleştirim olacak)
Konuyu detaylandırmalar, edebi vurgular çok güzel (Bu konuyla ilgili eleştirim de olacak)
Konuların Hadis-i Şeriflere bağlanması çok güzel ve eğitici olmuş.
Kitap hakkındaki olumlu görüşlerim bunlar ancak bir bu kadar da eleştirim de olacak...
Kitap çok çok fazlasıyla edebi cümlelere boğulmuş.Bu konuda biraz daha sakin kalınmalıydı.
Ana konunun içerisindeki Hadisleri çok beğendiğimi söylemiştim ama hususen Hadisi Şeriflere ayrılmış sayfalarda yer alan Hadislerin seçimi tam olmamış. O bölümde anlatılan konuyla alakalı olması kitabı daha zengin kılabilrdi
Kitap baştan sona tek parça olmak yerine bölümlere ayrılsa daha güzel olurdu
Ve son olarak. O kadar güzel bir şekilde Peygamberimizin her yönü anlatılmaya gayret edilmiş iken okuyucuya bir kez dahi Salavatı Şerife çektirmeyen bir Siyer kitabı eksiktir benim gözümde. Sadece Özel hadislere ayrılmış özel sayfalarda hat yazısı ile Arapça yazılan salavatları herkes göremez, herkes okuyamaz.. Yazarın salavat konusun da bazı kesimler gibi salavata karşı olduğunu sanmıyorum (Herhangi bir araştırmam yok) ama buna nazaran bir defa kaleminin Salavata dönmemesi beni çok şaşırttı.
Eleştirdiğim birkaç nokta oldu evet ama sadece son maddeden dolayı 1 puan verdim.
Salat ve Selam O'nun Üzerine Olsun