Siyer-i Nebi

Ay Işıyınca

Kudret Ayşe Yılmaz
2020
Dib Yayınları

Seni anlatan bir kitap nasıl güzel olmasın..
2025 13. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2025 06:22
Kitap, Peygamberimizin doğumundan vefatına kadar olan süreci, İslam’ın doğuşunu ve yayılışını ayrıntılı bir şekilde ele alıyor. Yazar, tarihi kaynaklardan yararlanarak ve edebi bir üslupla anlatım yaparak okuyucuya Hz. Muhammed’in hayatını daha yakından tanıma fırsatı sunuyor. Öne Çıkan Konular: Peygamberimizin Doğumu ve Çocukluğu Peygamber Oluşu ve İlk Vahiy Mekke Dönemi ve Zorluklar Medine’ye Hicret ve İslam Devleti’nin Kurulması Son Yıllar ve Veda Hutbesi Oğlum okusun diye aldığım bu kitabı önce ben okumak istedim. Çok akıcı, elimden bırakamadım. Sabahın bu saatinde de (06.26) gözyaşları içinde bitirdim. Keyifli okumalar diliyorum.
Siyer - i Nebi
Puan vermedi·150 syf.·
2023 27. kitabı
Merhabalar.. Kitap bir siyer kitabı. Peygamber Efendimizin hayatını gayet açıklayıcı, edebi ve şiirsel bir üslupla anlatmış. Yazarın dili çok hoşuma gitti. Kaynakça bakımından da gayet zengin. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanmış.Bana hediye olarak gelmişti kitap. Okumak bu zamana nasipmiş. Keyifle okudum. Tavsiye ederim.
2026 9. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2026 16:59
Bilmem kaçıncı hüzünlenişim sonunu bildiğim kitaplara. Yazarın okuduğum ilk kitabı. Sevgili peygamberimizin o güzide hayatını ele almış. Kronolojik sırasına göre ele alınan peygamberimizin hayatında, yer yer farklı zamanlardan konuyla ilgili olan kısımlarını da anlatmış. Kitabın ismi ve kapağına vurulmuştum resmen. Sanırım Güllerin Efendisine yazilmasi da yazarın kaleminden okumama vesile oldu. Allah Resulü'nun hayatını yazan her yazarı okumak ve tavsiye etmek isterim. Okuyun. Ruhunuza iyi gelir..
2020 227. kitabı
Okunma: 02 Aralık 2020 00:22
Ay ışıyınca görünür yıldızlar. Ay ışıyınca fark edilir bulutların seyranı. Ay ışıyınca yollar belirir. “Okuyana şifa olsun, dileyene ömür katsın” duasıyla başlayan bu eser, Hz. Peygamber’in (s.a.s.) hayatını edebi bir dille okuyucuya sunuyor.
2020 11. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2020 02:54
Kudret Ayşe Yılmaz’ın 11. kitabıymış. Daha evvel Kültür Bakanlığı Roman Ödülünü de alan yazar bu eserde Hazreti Muhammed’in hayatını kaleme almış. Çok uzun ve akademik olmayan, samimi güzel bir Türkçe ile karşı karşıya kaldım. Sanırım yazarın manevi yolculuğuna işaret ediyor.
2024 61. kitabı
“Ben Muhammed’im. Ben Ahmed’im. Ben, küfrün benimle mahvedildiği Mâhî’yim. Ben insanların arkamda toplandığı el- Hâşir’im. Ben el- Âkıb’ım.” ( Buhârî, Menâkıb, 17.) “Tövbe peygamberiyim. Rahmet peygamberiyim.” ( Müslüm, Fedâil, 126.) Efendimiz (s.a.v.)’in hayatını belki içimizde bilmeyen yoktur ancak bir de bu kitabı okuyun, derim. Öyle güzel anlatılmış ki... hiç unutmasak da arada elimize alıp okumak gerçekten iyi gelebiliyor. Üslup gerçekten çok güzel. Betimlemelerle mest oldum, diyebilirim. “Kim ilim için yola çıkarsa Allah ona cennete giden yolu kolaylaştırır. Melekler, hoşnutluklarından dolayı ilim talebesine kanatlarını serer. Sudaki balıklara varıncaya kadar yer ve gök ehli âlim kişinin bağışlanması için Allah’a yakarır. Âlimin, abide (ibadet edene) üstünlüğü, (parlaklık, görünürlük ve güzellik bakımından) ayın diğer yıldızlara olan üstünlüğü gibidir. Kuşkusuz âlimler peygamberlerin varisleridir. Peygamberler miras olarak ne altın ne de gümüş bırakmışlardır. Onların bıraktıkları yegâne miras ilimdir. Dolayısıyla kim onu alırsa büyük bir pay almış olur.” (Tirmizî, İlim, 19.) Ay Işıyınca Kudret Ayşe Yılmaz
Allahumme Salli Alê Seyyidine Seyyidine Muhammed
2026 7. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2026 14:05
Değerli okurlar, kitap çok geniş kapsamlı bir siyer hitabı değil ama ; Ana hatları ile okuyucu da bir kronoloji ve bir hikaye bırakıyor. Kısa olması belki okunabilirlik durumu için de olumlu sayılabilir. Peygamberimizi ilk vahye kadar ismi ile anlatıp vahiyden sonra Hazreti ibaresini eklemesini bir incelik olarak gördüm (Bu konuyla ilgili eleştirim olacak) Konuyu detaylandırmalar, edebi vurgular çok güzel (Bu konuyla ilgili eleştirim de olacak) Konuların Hadis-i Şeriflere bağlanması çok güzel ve eğitici olmuş. Kitap hakkındaki olumlu görüşlerim bunlar ancak bir bu kadar da eleştirim de olacak... Kitap çok çok fazlasıyla edebi cümlelere boğulmuş.Bu konuda biraz daha sakin kalınmalıydı. Ana konunun içerisindeki Hadisleri çok beğendiğimi söylemiştim ama hususen Hadisi Şeriflere ayrılmış sayfalarda yer alan Hadislerin seçimi tam olmamış. O bölümde anlatılan konuyla alakalı olması kitabı daha zengin kılabilrdi Kitap baştan sona tek parça olmak yerine bölümlere ayrılsa daha güzel olurdu Ve son olarak. O kadar güzel bir şekilde Peygamberimizin her yönü anlatılmaya gayret edilmiş iken okuyucuya bir kez dahi Salavatı Şerife çektirmeyen bir Siyer kitabı eksiktir benim gözümde. Sadece Özel hadislere ayrılmış özel sayfalarda hat yazısı ile Arapça yazılan salavatları herkes göremez, herkes okuyamaz.. Yazarın salavat konusun da bazı kesimler gibi salavata karşı olduğunu sanmıyorum (Herhangi bir araştırmam yok) ama buna nazaran bir defa kaleminin Salavata dönmemesi beni çok şaşırttı. Eleştirdiğim birkaç nokta oldu evet ama sadece son maddeden dolayı 1 puan verdim. Salat ve Selam O'nun Üzerine Olsun

Kudret Ayşe YılmazYazar · 12 kitap
Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde doğan Kudret Ayşe Yılmaz Türk Dili ve edebiyatı bölümünü bitirdikten sonra, önce tezsiz yüksek lisans, ardından eski Türk edebiyatı bilim alanında tezli yüksek lisansını tamamladı. Uzun bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra akademiye döndü. Öğretim elemanı olan yazar Eski Türk edebiyatında doktora tezini yazmakla meşgul. Hikâye, şiir ve deneme sahalarında ödüller kazanan Kudret Ayşe Yılmaz; 2005’te “Karagöz ve Hacivat Günümüz Dönencesinde”, 2007’de “Vatan Yüreğimde Yare”, 2008’de “Uçuç Kabus Uçuç Edeb”, 2009’da “Yaslı Gönüllerde Son Nefes” adlı tiyatro oyunları seyirciyle buluştu. Yazarın senaryosuna hayat verdiği “Leblebi Tozu” filmi 2016 Mart’ında vizyona girmiştir. 2008 Kasım’ında piyasa çıkan “Edebdağ” adlı edebiyat dergisinin kurucusu olarak üç yıl boyunca idaresini sürdüren Kudret Ayşe Yılmaz’ın; Star, Türk Edebiyatı Dergisi, Milli Folklor gibi yayın organlarında da yazı ve makaleleri yayımlanmıştır. İlk romanı Orobanhiyye, Ötüken Neşriyat tarafından 2012 Mart’ında piyasaya sürülmüş ve “Bir Bilgelik Romanı” sıfatıyla beğeni kazanmıştır. İkinci romanı Ruh 2013 Haziran’ında, üçüncü romanı Gülhatmi de aynı yayınevi tarafından 2015 Nisan’ında neşredilmiştir. Çağdaş romanda münazara roman tekniği ile kaleme alınmış ilk örnek olması nedeniyle Mühür Kuyusu, 2015 Kültür Bakanlığı Edebiyat Eserlerini Destekleme Projesi’ni kazanmıştır ve Ötüken Neşriyat tarafından 2016’da piyasaya sürülmüştür. “Etkili ve Düzgün Konuşma, Eğitimcinin Eğitimi, Beden Dili” hususunda yapılan eğitim programlarından eğitici sertifikaları aldı. Bunun yanı sıra yağlı boya çalışmaları bulunan ve ebru sanatıyla profesyonel şekilde ilgilenmiş olan Kudret Ayşe Yılmaz ney ve keman konusunda da çeşitli kurslara katılmıştır.