Ağustos 2017
Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları
9789751966759

2022 11. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2022 22:05
Güzel bir çocuk kitabı ile karşınızdayım. Bir devenin ağzından anlatılıyor hikaye. Hörgüçsüz bir deve... Ailesinin sürekli koruması altında dış dünyayı hiç bilmeyen , kendini kusurlu gören ama dışarıya karşı "kıskanıyorlar beni" diye kendini avutan bir deve. Arkadaşları tarafından alışagelen bir görüntüye sahip olmadığı için dışlanan. Bir gün bir cesaret ile uçsuz bucaksız çöle dalıyor. Çölde öncesinde bir karınca ile sonra bir yılanla karşılaşıyor. Başlıyor onları kendi hayatı ile kıyaslamaya. Kendi hatalarını görmeden, güzelliklerine de gözlerini kapatmış bir şekilde umursamaz bir halde yaşıyor olayları. Ne şükür ediyor, ne ders alıyor. Tabi sonunda incittiğinin farkına varınca bir pişmanlık içini sarıyor. Özetleyecek olursak ; ***Yaptığımız şeylerin kötülüğünü, başkaları bize ayna tutarak gösterebilir. Bu bizim hatamızdan dönmemiz için bir çıkış kapısıdır. ***Bir insana önyargı ile yaklaşırsak kötülüğümüz içinde ruhumuz da , kalbimiz de kaybolup gider. ***At gözlükleri ile bakarsak hiçbir zaman tümüyle bir gerçeği göremeyiz.. ***Kusurlu insan yoktur, herkes olduğu gibi güzeldir. ***Birini farklı diye dışlamak, tüm iyilik sıfatından sıyırır atar bizi.
Çöl MasalıKudret Ayşe Yılmaz · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 201768 okunma
·40 syf.·
2025 24. kitabı
FARKLILIĞIMIZ ZENGİNLİĞİMİZDİR Çöl Masalı kitabı adından da anlayacağımız üzere farklı dünyaya gelmiş yavru bir deve ve onun ailesi ile arasında geçen olayları anlatmaktadır. Hörgücü olmadan dünyaya gözlerini açmış olan deve Kerimer. Farklılığının farkında, zaman zaman bundan memnun olsa da ailesinin ona karşı olan korumacı tavrından dolayı sıkılmış ve bunalmış. Arkadaşlarının çıktığı çöl gezilerine katılamıyor ve herkesin anlattığı vahaya gidemiyor oluşuna üzüldüğü bir gün kimseye haber vermeden gizlice evden gidiyor. Sonra başına neler geliyor neler... Yolun insanı değiştirdiğini, dönüştürdüğünü anlatan Çöl Masalı kitabı anaokulu öğrencileri için bazı bölümleri daha yumuşak geçişle okunmalı ama ilkokul öğrencileri için gayet uygundur. Bu arada masallar sadece çocuklar için değildir. Arada çocuk kitaplarına göz gezdirsek fena olmaz...

Kudret Ayşe YılmazYazar · 12 kitap
Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde doğan Kudret Ayşe Yılmaz Türk Dili ve edebiyatı bölümünü bitirdikten sonra, önce tezsiz yüksek lisans, ardından eski Türk edebiyatı bilim alanında tezli yüksek lisansını tamamladı. Uzun bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra akademiye döndü. Öğretim elemanı olan yazar Eski Türk edebiyatında doktora tezini yazmakla meşgul. Hikâye, şiir ve deneme sahalarında ödüller kazanan Kudret Ayşe Yılmaz; 2005’te “Karagöz ve Hacivat Günümüz Dönencesinde”, 2007’de “Vatan Yüreğimde Yare”, 2008’de “Uçuç Kabus Uçuç Edeb”, 2009’da “Yaslı Gönüllerde Son Nefes” adlı tiyatro oyunları seyirciyle buluştu. Yazarın senaryosuna hayat verdiği “Leblebi Tozu” filmi 2016 Mart’ında vizyona girmiştir. 2008 Kasım’ında piyasa çıkan “Edebdağ” adlı edebiyat dergisinin kurucusu olarak üç yıl boyunca idaresini sürdüren Kudret Ayşe Yılmaz’ın; Star, Türk Edebiyatı Dergisi, Milli Folklor gibi yayın organlarında da yazı ve makaleleri yayımlanmıştır. İlk romanı Orobanhiyye, Ötüken Neşriyat tarafından 2012 Mart’ında piyasaya sürülmüş ve “Bir Bilgelik Romanı” sıfatıyla beğeni kazanmıştır. İkinci romanı Ruh 2013 Haziran’ında, üçüncü romanı Gülhatmi de aynı yayınevi tarafından 2015 Nisan’ında neşredilmiştir. Çağdaş romanda münazara roman tekniği ile kaleme alınmış ilk örnek olması nedeniyle Mühür Kuyusu, 2015 Kültür Bakanlığı Edebiyat Eserlerini Destekleme Projesi’ni kazanmıştır ve Ötüken Neşriyat tarafından 2016’da piyasaya sürülmüştür. “Etkili ve Düzgün Konuşma, Eğitimcinin Eğitimi, Beden Dili” hususunda yapılan eğitim programlarından eğitici sertifikaları aldı. Bunun yanı sıra yağlı boya çalışmaları bulunan ve ebru sanatıyla profesyonel şekilde ilgilenmiş olan Kudret Ayşe Yılmaz ney ve keman konusunda da çeşitli kurslara katılmıştır.