Ağustos 2017
9789751966780

İyilik kalpten gelir
·40 syf.·
2021 91. kitabı
Herkese Merhaba Okuduğum çocuk kitapları arasında gerçekten de sevdim diyebildiğim, içimde bir yerlerde o sımsıcak duyguları hissettiren bir kitaptı bu kitap. Sevginin, yardımlaşmanın ve iyiliğin ne cüssede ne de bulunulan konumda olmadığını bunları sadece koca bir kalbin taşıyabileceğini anlatan güzel bir kitaptı. Herkese tavsiye ederim. Sevgiyle kalın
Gök MasalıKudret Ayşe Yılmaz · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 201772 okunma
Okuyunuz ve de çocuklara okutunuz :)
2021 18. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2021 02:09
Lases adlı bir baykuşun Örse adlı örümcekle karşılaşıp nasıl birbirlerini güzel etkileyip sıkı bir dostluk kurduklarına şahit oluyoruz kitapta .. Kitap , bencilliğin kişinin kendisine verdiği zarara , yardımseverliğin ise en çok kişinin kendisine katkı sağladığına çocuk dilinde çok güzel değinmiş .. Kitap tam da çocuklara gece yatarlarken başlarında okumalık türdendi .. Çocuk kitaplarının bir güzel yanı da , okuyan her yaş için içinde öğreneceği bir şeyler barındırıyor olması :) Ben yeğenlerim için almıştım sizler de yeğenlerinize , kardeşlerinize veya çocuklarınıza gönül rahatlığıyla alıp okuyabilirsiniz .. Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar diliyorum :)
2021 5. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2021 17:04
Benim adım Lases, kanatlarımı açar, yükseklerde uçarım. Bir baykuşum ben, güçlü ve kimseyle dost olmayan bir baykuş. Hayatım böyle sürüp giderken örse adlı bir örümcekle tanıştım. Örse yaralıydı. Şahin ona ve ailesine zarar vermişti. Peki örse için ne yapabilirim? Bu örümcek için şahinle mücadele etmeli miyim? Ben bunları düşünürken sen başla okumaya. Okudukça uçacaksın sevinçten göklere. Öğreneceksin ne yapmışım örümceğe ve şahine...
·40 syf.·
2025 23. kitabı
HERKESİN YAPTIĞI SADECE KENDİSİ İÇİNDİR. Kendini en güçlü, en itibarlı zanneden Baykuş Lases... Arkadaş canlısı Örümcek Örse... Kimse ile dostluk kurmayan bir baykuş. Belki de yaşadığı hayal kırıklıkları nedeniyle kimseyle bir bağı olsun istemiyordu. Basit bir çocuk kitabı diyip geçmemek lazım. En güzel, en yalın, en sade ve akılda en kalıcı betimlemeler kesinlikle çocuk kitaplarında yer alıyor. Kitaba tekrar gelecek olursak; Kendini en güçlü en itibarlı zanneden Lases'in yolu bir gün Örümcek Örse ile kesişir. Örse'nin yardıma ihtiyacı vardır. Zalim bir şahin tarafından kendisi ve ailesi zulme uğramıştı Örse'nin. Örse çok örselenmişti. (Bunu demesem olmazdı.) Lases arkasını dönüp gitmek istese de gidebilecek miydi? Bir kere birinin sesini duyduk mu tekrar eskisi gibi olabilir miydik? Birinin yardım isteğini duyduktan sonra duymamış gibi olabilir miydik? Lases'te yapamayacaktı. Yapamayacaktı ama nasıl bir yol izleyecekti. Elimizde ki bu kitap dostluk için verilen mücadeleyi, yardımlaşmayı, yardımlaşmanın güzelliğini, ve Peygamber Efendimiz'in "Herkesin yaptığı sadece kendisi içindir." hadis-i şerifini en güzel şekilde okuyucusuna aktarmaktadır. Kitap okul öncesi ve ilkokul öğrencileri için uygundur. Evlerimizin, sınıflarımızın kütüphanelerine alalım, aldıralım... Herkese tavsiye, dostlara emir...

Kudret Ayşe YılmazYazar · 12 kitap
Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde doğan Kudret Ayşe Yılmaz Türk Dili ve edebiyatı bölümünü bitirdikten sonra, önce tezsiz yüksek lisans, ardından eski Türk edebiyatı bilim alanında tezli yüksek lisansını tamamladı. Uzun bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra akademiye döndü. Öğretim elemanı olan yazar Eski Türk edebiyatında doktora tezini yazmakla meşgul. Hikâye, şiir ve deneme sahalarında ödüller kazanan Kudret Ayşe Yılmaz; 2005’te “Karagöz ve Hacivat Günümüz Dönencesinde”, 2007’de “Vatan Yüreğimde Yare”, 2008’de “Uçuç Kabus Uçuç Edeb”, 2009’da “Yaslı Gönüllerde Son Nefes” adlı tiyatro oyunları seyirciyle buluştu. Yazarın senaryosuna hayat verdiği “Leblebi Tozu” filmi 2016 Mart’ında vizyona girmiştir. 2008 Kasım’ında piyasa çıkan “Edebdağ” adlı edebiyat dergisinin kurucusu olarak üç yıl boyunca idaresini sürdüren Kudret Ayşe Yılmaz’ın; Star, Türk Edebiyatı Dergisi, Milli Folklor gibi yayın organlarında da yazı ve makaleleri yayımlanmıştır. İlk romanı Orobanhiyye, Ötüken Neşriyat tarafından 2012 Mart’ında piyasaya sürülmüş ve “Bir Bilgelik Romanı” sıfatıyla beğeni kazanmıştır. İkinci romanı Ruh 2013 Haziran’ında, üçüncü romanı Gülhatmi de aynı yayınevi tarafından 2015 Nisan’ında neşredilmiştir. Çağdaş romanda münazara roman tekniği ile kaleme alınmış ilk örnek olması nedeniyle Mühür Kuyusu, 2015 Kültür Bakanlığı Edebiyat Eserlerini Destekleme Projesi’ni kazanmıştır ve Ötüken Neşriyat tarafından 2016’da piyasaya sürülmüştür. “Etkili ve Düzgün Konuşma, Eğitimcinin Eğitimi, Beden Dili” hususunda yapılan eğitim programlarından eğitici sertifikaları aldı. Bunun yanı sıra yağlı boya çalışmaları bulunan ve ebru sanatıyla profesyonel şekilde ilgilenmiş olan Kudret Ayşe Yılmaz ney ve keman konusunda da çeşitli kurslara katılmıştır.