2026 7. kitabı
Tutkunun Tanrısı - Işıl Limae #okudumbitti #kitapyorumu Öncelikle eline sağlık yazarım, bizi Tutkunun Tanrısı Rast ve onun ishası Jinava ile tanıştırdığın için. Kitaba tek kelimeyle BAYILDIM! Fantastik kurgu genelde tercih ettiğim bir tür olmuyor, çünkü dünyaya adapte olmakta zorlanıyorum ama bu kitapta hiç bu sorunu yaşamadım. Oluşturulan evren, o kadar açıkça sunulmuş ve yalın bir dille anlatılmış ki kafam karışmadan ilk bölümden itibaren elimden düşürmeden okudum. Kısaca konusuna değineyim. Tutku ve şehvet tanrısı olan Rast yaptığı bir hata nedeniyle lanetlenir ve hatası unutturularak dünyaya insan formunda gönderilir. Pek de şansı yaver gitmeyen Jinava, işten kovulup evsiz kaldığı bir gün en sevdiği grubun konserine son parasıyla bilet alır. Konserde arkadaşlarıyla eğlenirken Jinava, Rast'ı görür. Arkadaşları Tutku Tanrısı'nı göremezken o görebiliyordur. Rast'ın dünyada sıf toplayıp kendi dünyasına gidebilmesi için Jinava'nın yardımına ihtiyacı olur, Jinava ise işsiz ve evsiz olduğu için (asla zorlama olmadan) ona yardımcı olmayı kabul eder. Jinava'nın kendine has konuşma tarzından, geçmişine, arkadaşları Hazal - Leon'un ona arka çıkmasına ve aile olmasına her şey bence yerli yerindeydi. Hazal'ın Türk olmasını ve bize has şekilde yazılmış olması ayrıca hoşuma gitti. Hikaye asla boğmadan, sıkmadan ve fantastik dünyayı karmaşıklaştırmadan ilerledi. Okurken hiç sıkılmadım hatta birkaç sahneyi tekrar okuyacağım, olayları bilerek okumak daha çok hoşuma gidecek eminim. Kitabın sonunda böyle bir şey beklemiştim ama beklediğim halde olan olay beni üzmeyi başardı. Serinin tamamlanmasını dört gözle bekliyorum!
Tutkunun TanrısıIşıl Limae · Martı Yayınları · 2025214 okunma
Güzel yorumun için teşekkür ederim! Beğenmene çok sevindim ♥
Büşra Yörük
Serinin yeni kitabı ne zaman geliyorrr❤️