Asılacak Kadın
Okumayı uzun zamandır ertelediğim kitaplardan birisiydi #asılacakkadın
Tam da gündemde kız çocuklarına karşı yapılan çirkinlikler boy gösterdiği zamana denk geldi okumam.Benim yüreğim Meleğin hikayesini okuyama dahi zor dayandı O masum çocukları düşündükçe kahroluyorum. Bu konu üzerinde sanırım ne yazsak, ne konuşsak az kalır. Kelimeler yetersiz içimde ki acıyı tarif etmeye.
#pınarkür de gerçeklere dayanan bu olayı dinlediğinde ve asılan kadının fotoğraflarını gördüğünde yirmi bir yaşındadır. Uzun süren bir çalışma sonrasında roman okuyucu ile 1979 yılında buluşur. Yine yasaklar ve sansür gelir. Kitap film olarakda izleyici ile buluşur.
Kitap, kadınların para ile alınıp satılması geleneğinden tutunda, küçük savunmasız bir kızın dış dünyadan kopartılarak bir sapığın hastalıklı ve korkunç dünyasına hapsoluşunu,ezilişini,sömürülüşünü, zavallı Meleğin çektiği türlü eziyetleri ağzını açmadan nasıl bir insandan nesne haline dönüştüğünü anlatıyor. Buna anlatmak değil de resmen yaşamak diyebilir. Çünkü kitap Bilinç Akımı tekniği ile yazıldığı için karakterlerin yaşadığı olayları zihinlerinde tekrar hatırlamaları ile okuyucuya sunuluyor.
Üç bölümden oluşan kitapta,ilk başta farklı izlenimler olsada en son Meleğin savunmasını okurken gerçekler bir tokat gibi vuruyor yüzümüze.
Halen okumamış olan varsa mutlaka okuyun derim.
#okudumbi̇tti̇ #canyayınları #kadınlar