2026 21. kitabı
Kitap Adı: Boşluk Hissi Çocuklukta İhmalin İzi Yazar Adı: Jonice Webb Sayfa Sayısı: 308 Çeviri: Gülsüm Arıkan Kitap Türü: Psikoloji / İnsan Hayatından Örnekler Bazı kitaplar aniden çıkarlar karşımıza, aniden çıkarlar ama derin izler bırakırlar. Tıpkı bu kitap gibi. Kitap ile ilgili fazla spoiler vermek istemiyorum. Herkes kendi okuyup, değerlendirip deneyimlemeli. Çünkü her bir kitap herkese farklı şeyler katar, inancındayım. Kitabı bir hafta süresince okuyup bitirdim. Akıcı bir dille yazılmış, ayrıca kişilerle verilmiş birçok örnek konular kitabı anlamak adına önemli bir rol oynuyor. Belli bir zaman diliminin çocukları, maalesef çocuklukları döneminde farklı sorunlar yaşamışlardır. Kimi bunu hatırlamaz, kimi ise ruhunda derin bir boşluk gibi hisseder. Neden bunu böyle hissediyorum,sorularına kitap güzel bir cevap olacaktır. Ya da, bir şeyler eksiktir ama tam anlamıyla, ne olduğunu ancak profesyonel yardım almaya başlandığında ortaya çıkar. Kitaptan birkaç alıntı: - Gerçekten ebeveynlik yapan sevgi dolu ve özenli bir ebeveyn çocuğuna, okulda ya da başka yerde problemlerinin önemsiz olduğu ya da hatalardan ders çıkarmaya gerek olmadığı mesajını vermez. - Çocuklara, onların söylemek istedekleri şeyleri duymazdan gelmek, sanki yokmuş gibi davranmak çocugunuza kendisini değersiz hisseterecektir. Bu yüzden bunun yerine çok büyük ihtimalle düşük öz- değer algısına eğilimli kalacaktır. - Başarı ve mükemmeliyetçilik odaklı ebeveynler nadiren tatmin olmuş gibi görünür. Çocuk okuldan A notu ile geldiyse bir dahaki sefere bu A plus olmalı der. - Vicdanı olmayan bir sosyopat kendi istediğini elde etmek için bütün gizli yöntemlerini kullanır. - Bazı ebeveynler çocuklarından onların ebeveyni olmasını hissettirir, ondan ailenin yükünü alıp, çocukluğunu unutması beklenir - Herkesin deneyimi farklıdır bu dünyada, ama duygusal İhmalin izleri çabuk fark edilir. - Pek çoğumuz kendimizi hissedebilen düşünsel yaratıklar olarak düşünsek de biyolojik olarak düşünebilen hissel varlıklarız İnsanın çocuklugunda yaşadığı bazı şeylere cevap olabilecek bir kitap. Kesinlikle okunması gerek. Bu da benden olsun: Kendi özdeğerinize bakım yapın, çünkü bunu ancak siz başabilirsiniz. Aylin Özgür
Boşluk HissiJonice Webb · Sola Unitas Yayınları · 20214,006 okunma