2026 17. kitabı
#janellebrown #prettythings merhabalar müritler; bugün biraz entrika, biraz psikolojik oyun, bolca da “kim kimi kandırıyor?” hissi veren #kıymetliküçükşeyler hakkında konuşmak istiyorum. Hikâye bizi Tahoe gölüne götürüyor ve iki çok farklı kadını karşı karşıya getiriyor: Nina ve Vanessa. Nina, annesinden öğrendiği yöntemlerle dolandırıcılık yapan, hayatı baştan sona hayatta kalma mücadelesi olan biri. Annesinin hastalığı ve biriken borçlar yüzünden, sevgilisi Lachlan’la birlikte şimdiye kadarki en büyük vurgunu planlıyor. Hedefte ise Vanessa var: zengin bir mirasçı, Instagram influencer’ı ve dışarıdan bakıldığında kusursuz bir hayata sahip biri. Kitap iki kadının bakış açısından ilerliyor ve açıkçası başlarda tempo biraz yavaş. Nina’nın geçmişi, annesiyle olan ilişkisi, Vanessa’nın ailesi, imajı ve iç dünyası uzun uzun anlatılıyor ve gerilimden ziyade karakter incelemesi gibi ilerliyor ve bazı yerlerde “biraz kısaltılabilirmiş” hissi veriyor. Ama ikinci yarıda gelen hamlelerin, sürprizlerin ve ters köşelerin altyapısı aslında burada kuruluyor. Yaklaşık yarıyı geçtikten sonra kitap vites yükseltiyor. Dolandırıcı ile kurban arasındaki sınırlar bulanıklaşıyor, herkesin sakladığı şeyler yavaş yavaş ortaya çıkıyor ve hikâye bir kedi–fare oyununa dönüşüyor. Nina da Vanessa da çok sevilesi karakterler değil ama ikisine de yer yer empati kuruyorsunuz. Özellikle Nina’nın “başka bir hayat mümkün müydü?” sorusu ve Vanessa’nın yalnızlığı hikâyeyi daha gri bir alana taşıyor. Kim haklı, kim suçlu sorusu hiç netleşmiyor. Atmosferi de ayrıca sevdim. Stonehaven malikânesi, Lake Tahoe’nun o biraz izole ve ürpertici havası hikâyeye çok yakışıyor. Bazı yan karakterler ve detaylar gereksiz gibiyse de finalde parçaların yerine oturması tatmin edici. Büyük, ağzı açık bırakan bir son beklemiyorsanız ama psikolojik gerilim, intikam hikâyeleri ve karakter odaklı anlatıları seviyorsanız öneririm.
Kıymetli Küçük ŞeylerJanelle Brown · Altın Kitaplar · 2026151 okunma
🖤🖤🖤