2026 15. kitabı
Merhaba kitap sever dostlarım oldukça farklı bir kitap okudum. Bu kitabı @gugununkitapkunyasi_ ve #gugununkitapklubü okuma grubumuz ile şubat ayı kitabımız olarak seçtik. Yazar, bir hayvanın ( Sansar'ın) gözünden hayatta kalma mücadelesini okuyoruz. Yazarın ilk romanı olmasına rağmen oldukça etkileyici buldum. Archy (sansar) bir avuç Mısır karşılığında annesi tarafından bir Tilkiye tefeci Solomon'a satılır. Sahibi ona başlarda kötü davranır ama sonra içindeki derin sırlarını paylaşmaya başlar. Ona sakladığı kutsal kitabı gösterir ve okuma yazmayı öğretir. Archy hikayede hem açlığın vahşetiyle boğuşuyor hem de zaman ve ölüm gibi sadece insana mahsus sandığımız o ağır kavramlarla tanışıyor. Kitabın Felsefi bir derinliği var. Archy Okuma yazmayı öğrendikten sonra hayatı sorgulamaya başlıyor. Aslında en insani soruları soruyor Tanrı nedir? Ölüm nedir? Yaşamak nedir? gibi sorgulamalar başlıyor. Kitabı okuduktan sonra kafamda deli sorular belirdi iki tanesini sizinle paylaşmak istiyorum: Bizi hayvandan ayıran şey Zeka mı ? Hayvanlarda din bilinci olsaydı dünya nasıl olurdu? Farklı bir deneyim yaşamak isteyen okuyucular için birebir kitap, Kesinlikle tavsiye ederim, yeni kitaplarla buluşmak dileğiyle Sevgiler.
Benim Aptal NiyetlerimBernardo Zannoni · Timaş Yayınları · 202584 okunma