2026 6. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2026 23:08
Bazı olayların etkisi bir ömür boyu sürer. Kitap, geçmişin gerçekten geride kalıp kalamayacağını sorgulayan sürükleyici bir gerilim sunuyor. Bu kitapta neler var? Geçmişle yüzleşme Aile bağları Sırların kuşaklar arası yükü Adalet ve vicdan arasındaki o ince çizgi Yirmi yıl önce bir yaz kampında dört genç ormana girer. İkisi ölü bulunur. İkisi kaybolur. Dosya kapanır, hayat devam eder. Ya da öyle sanılır. Yıllar sonra bulunan bir ceset, toprağa gömüldüğü düşünülen her şeyi yeniden yüzeye çıkarır. Çıkar çatışmaları, aile sırları, sahte ilişkiler, bastırılmış korkular… Ve kimsenin gerçekten masum olmadığı bir geçmiş. Basit bir “katil kim?” sorusunun peşine düşen bir roman değil. Asıl üzerinde durduğu şey: İnsan bir travmayı gerçekten geride bırakabilir mi? Yoksa travma, sabırla bekleyip en savunmasız anımızda geri mi döner? Merak uyandırıcı, şaşırtıcı ve akıcı bir kitaptı. Sadece biraz özensiz buldum. Mesela iki kişi konuşurken alt satıra geçilmemiş bazı yerlerde veya bazı noktalama işaretleri konmamış. Bu da okurken bir an karışıklığa neden oluyor. Fazla abartılacak bir şey değil bu ama neden söylemeyeyim ki?
OrmanHarlan Coben · Martı Yayınları · 20211,855 okunma