Ne okudum ben?
2026 7. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2026 12:00
Kitabın kapağını henüz kapattım. Kısa bir uçuşa sığdırılacak kadar hacimi azdı. Okudukça yazarın bazı konuları çarpıttığını gördüm. Malasef belirtiyorum ki bazı kısımlarda salt erkek düşmanlığı yaptığını hissettim. Hiç kimse seçemeyeceği şeylerden dolayı kötü olmaz. Kadın olmayı da erkek olmayı da kimse seçmedi, seçemedi. Seçmediğimiz mevzularda iyi bir insan olmaya çalışmak ise asıl erdemdir. Uçuş boyunca sol yanımda uzanan toros dağlarının ihtişamını değilde bu kitabı okuduğum için biraz esefleniyorum.
Alıntı
Sıfır Noktasındaki KadınNevâl El-Seddavi · Metis Yayınları · 202526,1bin okunma
Yazar bu kitapta asssssla erkek düşmanlığı yapmamış kesinlikle her yaşta özellikle erkeklerin okuması gereken bir kitap yazarın değinmek istediği konu dini ve kültürü bahane ederek bi kadının hatta bir kız çocuğunun hayatı nasıl mahvedilir onu anlatıyor ve iranda erkek egemen bir toplum olduğu için firdevsin yaşadığı bir çok şey babası amcası ve kocası yüzünden başına geliyor yani erkekler yüzünden.. ama kastettiği şey bütün erkekler böyledir değil. kitabin sonlarına dogru zaten firdevs cok fazla hata yapıyor ama sorun firdevsin yaşadıkları sonrasında yaptığı hatalar elbetteki onun sorumluluğu.küçük yaşta evlendirilen tecavüze ugrayan okumasına ve çalışmasına izin verilmeyen bi kızın yaşadıkları aslında anlatılan. siz burdan erkek düşmanlığı yapıldığını sezdiyseniz kesinlikle kendinizi bir sorgulayın derim ya sizde din adı altında kız çocuklarının daha ergenliğe girer girmez evlendirilmesini ve evli olduğu 80 yasinda dede tarafından tecavüze ugramasini dayak yemesini aci cekmesini dogru buluyorsunuz ya da sadece empati yapabilecek kadar gelişmediniz..