Puan vermedi·256 syf.····Okunma: 12 Şubat 2026 15:18 Beynimizin nasıl çalıştığına dair anlatımlarla şekillenen kitapta yazar bilgiyi aktarmakta ,kopyalamakta ve bu devasa boyutlara gelen çalışmaları bir güneş sisteminin dünyayı yok etmesiyle kaybetmeyi hiç istemediği için çoklu gezegen fikrini benimsiyor ve bunu yapmak için kendisini otonom şekilde yenileyen akıllı robotlar üreterek onların yakın yıldız gezegenlerde yeni koloniler üretmesini ve dünyanın bilgisinin sonsuzluğa taşınmasına dair bir arzuyu çiviliyor resmen. Yazar bir sinir bilimci bilgisayar mühendisi . Ben kitaptan çok etkilendim evet yoruldum, hatta baş ağrısı çektim ama şunu düşündüm bu kitabı özetlemeliyim evet özetini çıkardım ve yazdım. Neden mi çünkü içince vermeye çakıştığı bilgiyi çok önemsedim.
Bana çok şey farkettirdi kitap ama inanın özet çıkardığım için sanırım yazsam sayfalar dolusu şeyler yazarım ama okunması önemli benim için.
Bunun için son olarak yazarın son düşünceler bölümündeki galaksiyi hayal edişi kesinlikle beni anlatıyor çünkü o algılayamadığımız muazzam bölgelere olan hayranlığım çok uzun yıllardır var ama sanırım bunu keşfetmenin yolunda yazar kadar ilerleyememişimi yine bana bu kitap anlattı. Sanırım inançlı bir zihinde oldukça fazla koridorlar açılıyor ve soyut olarak yüklenmelerimiz çok fazla olduğu için önümüzdeki fiziksel gerçekliği görme konusunda yetersiz kalabiliyoruz .
Keyifli okumalar