Bin Beyin

Yakamoz Yayınları

Galakside otonom zeki robotlar
2026 5. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2026 15:18
Beynimizin nasıl çalıştığına dair anlatımlarla şekillenen kitapta yazar bilgiyi aktarmakta ,kopyalamakta ve bu devasa boyutlara gelen çalışmaları bir güneş sisteminin dünyayı yok etmesiyle kaybetmeyi hiç istemediği için çoklu gezegen fikrini benimsiyor ve bunu yapmak için kendisini otonom şekilde yenileyen akıllı robotlar üreterek onların yakın yıldız gezegenlerde yeni koloniler üretmesini ve dünyanın bilgisinin sonsuzluğa taşınmasına dair bir arzuyu çiviliyor resmen. Yazar bir sinir bilimci bilgisayar mühendisi . Ben kitaptan çok etkilendim evet yoruldum, hatta baş ağrısı çektim ama şunu düşündüm bu kitabı özetlemeliyim evet özetini çıkardım ve yazdım. Neden mi çünkü içince vermeye çakıştığı bilgiyi çok önemsedim. Bana çok şey farkettirdi kitap ama inanın özet çıkardığım için sanırım yazsam sayfalar dolusu şeyler yazarım ama okunması önemli benim için. Bunun için son olarak yazarın son düşünceler bölümündeki galaksiyi hayal edişi kesinlikle beni anlatıyor çünkü o algılayamadığımız muazzam bölgelere olan hayranlığım çok uzun yıllardır var ama sanırım bunu keşfetmenin yolunda yazar kadar ilerleyememişimi yine bana bu kitap anlattı. Sanırım inançlı bir zihinde oldukça fazla koridorlar açılıyor ve soyut olarak yüklenmelerimiz çok fazla olduğu için önümüzdeki fiziksel gerçekliği görme konusunda yetersiz kalabiliyoruz . Keyifli okumalar
Bin BeyinJeff Hawkins · Yakamoz Yayınları · 202436 okunma
Akıl Genlerimize karşı
2024 14. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2024 08:29
Genlerimiz kendini ölümsüz kılmanın yolunu buldu. Bunu kopyalayarak yapmakta Akılımızı nasıl ölümsüz kılacağız? Büyük beyinler ölmek zorunda mı? Oysa ki bir Enşteyn, Mozart, Faradey, Darwin beyni her zaman yetişmiyor. Bunu yapabilmemizin - akılı ölümsüz kılmanın tek yolu beyni anlamaktır. Asıl bir örneğini yapabilmektetir ışın sırrı. Kitab buna ilham veriyor.
Düşünce
A Thousand BrainsJeff Hawkins · Basic Books · 202136 okunma

Jeff HawkinsYazar · 3 kitap
Jeff Hawkins; Amerikalı bir girişimci, yazar ve bilim insanıdır. 1 Haziran 1959 doğumlu Hawkins, teknoloji dünyasında Palm ve Handspring gibi başarılı şirketlerin kurucusudur. Palm, özellikle Palm Pilot adlı kişisel dijital asistanıyla tanınırken Handspring, akıllı telefon ve PDA teknolojilerinde önemli yenilikler getirmiştir. Hawkins, beyin araştırmaları ve yapay zeka alanında da önemli katkılarda bulunmuştur. 2004 yılında yayımlanan "On Intelligence" adlı kitabında, beyin işleyişinin ve öğrenme süreçlerinin nasıl çalıştığını açıklamış ve bu anlayışın yapay zeka sistemleri geliştirmede nasıl kullanılabileceğini tartışmıştır. 2005 yılında kurduğu Numenta adlı şirket, beyin fonksiyonlarını modellemeye yönelik yazılım ve teoriler geliştirmektedir. Hawkins’in çalışmaları, beynin bilgi işleme süreçlerini ve öğrenme mekanizmalarını anlamaya yönelik yenilikçi teoriler sunar ve bu anlayışla yapay zeka sistemlerini geliştirmeye yönelik önemli adımlar atmıştır.