Cinsellik Üzerine
Sevgiyle birleşen cinsellik, iki bedenin değil iki kalbin birbirine yaklaşmasıdır. Arzu orada aceleci değildir; beklemeyi bilir. Çünkü gerçek tutku, sabrın içinden doğar. Bir bakışın uzaması, bir nefesin yavaşlaması, iki insanın arasındaki görünmez mesafenin giderek ısınması… Eros yalnızca yakıcı bir dürtü değil, romantik bir çağrıdır aslında. “Seni istiyorum” demenin ötesinde, “Seni seçiyorum” demektir. Sevgi varsa, arzu kabalaşmaz; incelir. Dokunma isteği bir sahip olma hırsı değil, bir yakınlık ihtiyacıdır. Ten, kalbin diline dönüşür. Cinsellik, sevginin en çıplak sınavıdır. Gerçek romantizm, iki insanın birbirini görmesidir. Işığın yüzüne nasıl düştüğünü fark etmek… Sesindeki titreşimi duymak… Gözlerindeki kırılganlığı sezmek… İşte o fark ediş, arzuyu derinleştirir. Çünkü insan yalnızca bedene değil, varlığa çekilir. Sevgiyle yaşanan cinsellikte zaman farklı akar. Her an biraz daha yoğunlaşır. Bir elin diğerine değmesi, sıradan bir temas değildir; “Buradayım” demektir. “Sana yakınım.” Kalp atışları birbirine yaklaşırken, iki yalnızlık yavaşça çözülür. O çözülme bir kayboluş değil, birlikte bulunmadır. Romantik tutku sert değildir; ama zayıf da değildir. İçinde hem ateş hem şefkat vardır. Birini arzularken ona zarar vermek istemezsin; aksine onu korumak, ona iyi gelmek istersin. Arzu ile özen aynı yerde buluşur. İşte o buluşma sevginin olgun halidir. Ve birleşme anı geldiğinde, yaşanan şey yalnızca fiziksel bir doruk değil; iki ruhun aynı ritimde attığını hissetmektir. Düşmanlık ya da zafer değil, derin bir uyum… Kısa bir an için dünya susar. Geriye yalnızca sıcaklık, yakınlık ve paylaşılan bir titreşim kalır.Bu nedenle orgazm, sevginin içinde gerçekleştiğinde, bir boşalma değil bir yoğunlaşmadır. Sevgi cinselliği yüceltir; cinsellik de sevgiyi görünür kılar. Biri olmadan diğeri eksik kalır. Çünkü romantik tutku, insanın hem kalbiyle hem bedeniyle “Evet” demesidir. Gerçekten sevdiğinde, dokunuş bir ihtiyaçtan değil; taşan bir duygudan doğar. Ve o duygu, iki insanı yalnızlıktan kurtaran geçici bir uyuşturucu değil; birbirlerinin varlığında derinleşmelerini sağlayan bir ateştir. 𝑆𝑒𝑖𝑟𝑖𝑜𝑠𝑒𝑙𝑙𝑖𝑠
Cinsellik
1 +1'leme
5,9bin Gösterim
Cinsellik, insanın hem en ilkel hem de en bilinçli tarafına aynı anda dokunan nadir deneyimlerden biridir. Bu yüzden onu yalnızca “aşk” ya da yalnızca “dürtü” olarak tanımlamak eksik kalır. Sevgi ve aşkla yaşanan cinsellikte beden, ruhun devamı gibi hissedilir. Öte yandan dürtüsel, içgüdüsel cinsellik insanın hayvansal tarafının dürüst bir ifadesidir. Arzu bazen mantık, plan ya da gelecek düşünmeden ortaya çıkar. Saf çekim, yasaksız ya da filtresiz istek, yoğun bir canlılık hissi yaratabilir. Burada haz daha hamdır; düşünceden çok bedene aittir. Anın ateşi, adrenalinin ve dopaminin yükselişi, kontrolün bir süreliğine bırakılması… Bu deneyim bazı insanlar için son derece özgürleştirici ve güçlüdür. Çünkü insanın bastırdığı yönleri yüzeye çıkarır. Ezcümle; insan değiştikçe cevabı da değişebilir. Çünkü cinsellik sadece bedenle değil, kim olduğumuzla ilgilidir.
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu dünyanın en iyileştiren duygusu birisine iyi gelmek. O birisinin de sana iyi gelmesi.
Sadece bedenlerin değil, duygularında birleşmesi mükemmel olur.
Bu yorum görüntülenemiyor
Cinsellik ile sevgi birbirini tamamlayan şeyler olduğunu sanmıyorum, bu yeni nesil bir dusunce ancak gerçekliği yok. Cinsellik beden ile arzuların buluşması olarak tanımlarken sevgi de inanmak güvenmek değer vermek korumak vs duygular var. En iyi cinsel zevkler fuckbody ilişkilerde yaşanıyor olması bu yüzden
Genel de cinsellik sahip olmak olgusu üzerine konuçlandırılır ama bana göre cinsellik olmaktır. Yani iki bedenin bedenen, ruhen ve hazzen birbirini tamamlamasıdır. Eksik yanlarını diğer tende bulmaktır. Metaforik anlamda söylemek gerekirse iki C harfinin bir O harfi olmasıdır. Sizin de belirttiğiniz gibi bir boşalma değil bir yoğunlaşmadır. Tutku ateşi, sevgi kavı ve arzu kibriti ile ortaya çıkmaktadır. Ama bu ateş ne hırsın, ne sahip olmanın ne de rakamların sonucudur. Bu ruhun ve bedenin birbirini tamamlayıp hazzın, zevkin ve tutkunun birlikte yaşanmasıdır. Son olarak muhteşem tespitiniz olan "sevgi cinselliği yüceltir cinsellikte sevgiyi görünür kılar" cümlelerine katılmakla birlikte belirtmek isterim ki cinsellik ve sevgi birbirine bağlı bir yoğunluktur ne cinsellik erkeğin gücünün göstergesi ne de sadece sevmek kadınlığın görünür halidir. İkisi de birbiri içinde eriyip kadını da erkeği de iki bedende bir eden bir gerçekliktir.