2026 10. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2026 00:00
Selma ve Gölgesi - Peyami Safa (Server Bedi) Peyami Safa’nın, meşhur takma ismi Server Bedi imzasıyla kaleme aldığı külliyatından çıkan "Selma ve Gölgesi", yazarın polisiye ve macera türündeki ustalığını sergilediği önemli eserlerden biri. bu roman, okuru güzelliği ve gizemiyle etrafındakileri büyüleyen Selma’nın sırlarla dolu dünyasına davet ediyor. Peyami Safa’nın ayırıcı özelliği olan psikolojik derinlik, bu polisiye kurguda da kendini fazlasıyla hissettiriyor; karakterlerin iç dünyaları son derece başarılı bir şekilde yansıtılmış. Dil ve anlatım yönünden oldukça doyurucu ve sürükleyici. Kitap boyunca "Selma suçsuz mu?" yoksa "Katil o mu?" ikilemi arasında gidip geliyorsunuz. Bu tereddüt, merak duygusunu son ana kadar diri tutuyor. Günümüzün çok karmaşık polisiye kurgularına alışkın olanlar için olay örgüsü biraz sade gelebilir. Ancak 1930'lu yılların şartları ve Türk edebiyatı tarihi düşünüldüğünde, oldukça başarılı ve vizyoner bir çalışma. Türk edebiyatında polisiye türünün başarılı örneklerini tatmak isterseniz, bu esere mutlaka şans vermelisiniz.
Selma ve GölgesiPeyami Safa · Ötüken Neşriyat · 20233,386 okunma