·416 syf.····Okunma: 12 Şubat 2026 18:50 “Onun soluk mavi gözleri kış közleri gibi parlıyor, kırılmış bir adamın uzun zamandır mühürlü tuttuğu duygularla titreşiyordu. Orada sırları ve söylemeye hazır olduğunu düşünmediğim kelimeleri buldum. Bir parçam, o da benim bakışlarımda aynı hüzünlü satırları okuyor mu diye merak ediyordu. Seni seviyorum. Sevmemeliyim ama seviyorum.”
Enemies to lovers denince aklıma artık kesinlikle bu kitap gelecek. Uzun zamandır nefretten aşka bu kadar sert, bu kadar gerçek bir geçiş okuduğumu hatırlamıyorum. Ve burada bahsettiğim şey hafif bir atışma ya da yanlış anlaşılma değil gerçek, derin, kemikleşmiş bir nefret. Bones ve Bun karakterlerini okurken o nefreti de, o öfkeyi de, zamanla dönüşen o yoğun duyguları da iliklerime kadar hissettim. Ben biraz toksik karakterler okumayı gerçekten seviyorum ve bu kitapta Bones ve Bun ikilisi tam anlamıyla toksikti. Birbirlerine yaptıkları şeyler yer yer sert, yer yer yıkıcıydı. Ama tüm o karanlığın içinden doğan aşkı okumak benim için inanılmaz heyecanlıydı.Şunu özellikle belirtmek isterim: Bu kitap klasik bir romantizm romanı değil. Bu, iki askerin hikâyesi. Masum, yumuşak, pamuk şeker bir aşk asla değil.
Nell yıllar önce görevdeyken tüm tim arkadaşlarını kaybeder. Bu travmanın ardından kendini toparlamaya çalışırken yeni atandığı Malum timinde göreve başlamadan önce bir gecelik kaçamak yapmaya karar verir. Uçakta ve ardından barda tanıştığı adamla birlikte olur Ancak o adam, Malum timinin en korkulan ismi Bradshaw’dır. Bradshaw ve ekibi de yıllar önce kendi ekiplerinden bir arkadaşlarının ölümüne tanık olmuş ve bu ölümden Riot timini sorumlu tutmuştur. Nell’in eski timi ise Riot’tur. Tahmin edileceği üzere, yeni ekibinde Nell’in işi hiç kolay değildir. Karanlık, entrikalı ve sırlarla örülü bir aşk hikâyesi okumak; aynı zamanda güçlü bir kadın karakter görmek istiyorsanız bu kitabı kesinlikle tavsiye ederim. Ancak şunu da söylemek gerekiyor: Bu bir düşmandan aşka ilerleyen karanlık romantizm kitabı ve herkese hitap etmeyebilir. İçeriğinde rahatsız edici olabilecek, yetişkinlere yönelik unsurlar bulunuyor. Karanlık romantizm türünü seviyorsanız, toksik ama yoğun bir ilişki dinamiği okumaktan keyif alıyorsanız bu kitap tam size göre.