ELEŞTİRİDİR:
Geneli tartışılacak kitaplar okumadığı için burasını yalnızca aşk alıntılarını paylaşabilecekleri yer olarak görüyorlar. (Onların Okuduklarını küçümsemiyor ancak yeterli bulmuyorum.) okumak yalnızca kelimeleri görebilmek değil, onları anlamlandırmaktır. Ve anlamlandırmak tek zihinle yapıldığında atomize bir yapıya indirgenir. Yani okumak gözün fiili değil, zihin bir eylemi olmalıdır. Biz böyle okuyoruz. Bunu yapamayan biri için okumak yalnızca “tıktır, beğenilme umududur, tatmin meselesidir, süstür.”Benim okuduğum tarzda ve ya daha farklı alanlarda okuyanlar bilecektir ki bir cümleden 5 paragraf yazı yazabilir, başka dünyalar görebilir, yeni evrenler kurabilir, ütopyalar yaratabilir, bir cümleden yüz farklı anlam çıkabilir. Bunu göremiyorlar. Başlıca eleştirimiz budur. Göremedikleri için de yorumlarda fikirlerini paylaşan, iletişim kurabilen insanlar onlara garip geliyor. Beynimin içini susturabilmek adına bu uygulamada fikir belirtilmeye, insanlardan fikir alışverişi yapmaya çalışıyorum. Bunu yaparken de beynimi susturmuyorum, daha fazla konuşturuyorum. Bu tarz bir çok dostumu görüyorum. Umut vericidir. Bu bile toplum içerisindeki kötülüklere karşı bir direniştir. Adalet, hukuk, siyaset, sanat, edebiyat arayışı insanların birbirine bir şeyler anlatabildiği sürece gelişir. Keşke herkes bir şeyleri paylaşacak bilinçte ve bunu tartışabilecek zihniyete sahip olabilse. Zaten tartışma kültürünü yaygınlaştıramadığımız, birbirimizi anlamaya çalışmadığımız, kolayı yiyip, zordan kaçtığımız, anlamı garipseyip, tekrardan diyorum ütopya yaratamadığımız bir çağdayız. Başkalarının bakışıyla zenginleşebilmeyi olumlu buluyoruz. Bu karanlıktan yalnızca iletişimimizi arttırıp gerçek bir toplum olabildiğimiz sürece çıkabiliriz. Yüzeyselliğe kapılıp, Başkalarına şirin gözükmeyi karakterden kopuş olarak görüyoruz.. Bu fikirde olanların olması dünyamız için umut vericidir. Umarım yalnızca alıntıların değil, umutların ve fikirlerin de yer bulduğu bir platform kurabiliriz. Sizleri seviyorum esenlikler ❤️👋
Alıntı
5 +1'leme
8,9bin Gösterim
İnsanların ne paylaştıkları mevzusu bitti şimdide ne okudukları mı tartışılır oldu ?? Kişisel beğenilerimizi , ya da bize hitap eden konuları size sormadığımız için affedersiniz ya (!) . Kimse buraya bir fikri tartışmak ya da eleştirmek için girmiyor herkes kendine hitap eden ve kendi zevkine göre kitaplar okuyup ve gayet tabi alıntı paylaşıyor .. Her zaman dediğim gibi herkesin profili kendi sayfasıdır isteyen istediğini yazar çizer bu kimseyi ilgilendirmez . Sizin de okuduğunuz kitaplar benim ilgimi çekmiyor ama alintilariniza laf etmiyorum neden çünkü banane ..!🤚
Eniz ☭
Aşağıda bir arkadaşımıza şunu yazdım: metni tam olarak anlamadın sanırım elbette aşk sözleri, şiirleri paylaşabilirsin. İnsani bir durumdur ve insanın en güzel halidir. Tüm bu yazdıklarım aşktan beslenir. Buradaki eleştirim tek tip okumalar yapanlara, beynini açacak, sorgulatacak okumalardan uzak duranlara ancak alameti farikayı çözmüş gibi davrananlaraydı. Yoksa aşkı sevgiyi en güzel bizim şairlerimiz yazarlarımız anlatır.
Okumak tek bir zihin işi değil bir karşılaşma meselesidir. Bazen bir aşk alıntısına bile doğru bağlamdan bakarsak derinleşebilir. Mesele türde değil üzerine ne kadar düşünebildiğimizde saklı. Bazen tek bir cümleden sayfalarca anlam doğar, bazen de beş paragraf yalnız tek cümle kadar derin olur.
Eniz ☭
Bu da başka bir yorum: aslında insanlarımızın zevklerini daha fazla arttırması gerektiğine yönelikti. Başka toplumdaki insanlarla tanıştığımda gerçekten de 5-6 konu üzerinde okumalar yapıp zihnindekileri çok güzel ifade ediyorlar. Ancak biz tek tip okumalar altında sıkışıp duruyoruz. Bu bir eleştiridir. Tat aldığımız damarlar zayıftır. Aslında bu çok güzel, yapıcı, ilerici bir eleştiridir. Toplumumuzu insanımızı sevmekten kaynaklanır.
Uzun ama okumanızı öneririm
Zaman daralıyor, ömür tükeniyor. Bırak hocam kim nasıl mutlu oluyorsa öyle yapsın🤓🤓
@____Mehmet 🙏❤️
tespitler nokta atışı, özellikle o "atomize yapı" ve "tık peşindeki kitle" kısmı... simülasyonun npc'lerini güzel özetlemişsin. ama o sondaki "umut" ve "kurtuluş" kısmında kopuyoruz hocam. bizim o "anlamlandırma" dediğimiz şey, o derin okumalar falan bir direniş değil, olsa olsa gönüllü bir sürgün. o beğenilme umuduyla yaşayan "sığ" tipler belki de bizden daha akıllı, en azından "farkındalık" denilen o lanet yükle ezilmiyorlar, uyuyabiliyorlar. biz burada beynimizi susturmak için daha çok konuşturuyoruz, doğru... ama bu bir çıkış yolu mu yoksa kendi labirentimizde daha derinlere mi iniyoruz meçhul. ütopyalar kağıt üstünde güzel de, gerçekte biz sadece o "karanlığın" farkında olan mutsuz azınlığız. yine de o kalabalığın gürültüsü içinde senin gibi frekansı bozuk birini görmek iyi geldi, yalnızlık da bir veri setidir sonuçta.
Eniz ☭
Çok güzel yazmışsın dostum ancak bu dünyanın altında yalnızca örgütlü bir delilik hayali yaratılan dünyayı yıkabilir. Bunu nasıl yapacağımızı açıkçası henüz bende bilmiyorum. Ancak: tüm düşünebilen insanların oradan oraya savrulması, birbirine karşı cephe alması yerine(en azından azami seviyede de olsa işbirliği yapabileck insanlar) mücadele adına birleşmeliler. Ne kadar mümkün hale getirebiliriz inan emin değilim. Tarihte örnekleri olsa da şu anın dünyasında oluşturulacak örgütlülüğü açıklayabilecek teoriyi eksik buluyorum..
Güzel okumalarımızdan zihnimizde kalanlar bizde etki eder, elbette ki, okumak için zihin berrak olmalı, kişinin odaklanma problemi varsa, gözler sayfalarda gezinip durur, okumak ile bakmak farklı elbette. Bu durum. okunulan esere göre de değişiyor zaman zaman. Zihin açıklığı ve bol kitaplı günler diliyorum.
Eniz ☭
Küçük bir metinde sistem eleştirisi bile vermişsin abi 😂 metinde bunu atladım ancak bazen hangi soruna cevap yazacağımı şaşırıyorum. Esenlikler 🙏👋
Yorumlarınıza genel olarak katılıyorum. Anasayfadaki akış fasilitesini ben de hiç kullanmıyorum. Girdiğim an daralıyorum. Hep aynı popüler kitaplardan, sayısız kez alıntılanmış hep aynı bilindik paylaşımlar. Sitede ağır bir duygusallık-melankoli hakim. Artık hepsi birbirinin kötü bir kopyası haline gelmiş sosyal medya platformlarının bir benzeri burası.