Normalde Dark romance okuyan birisi değilim, çok hoşlandığım bir tür değil kendisi fakat sosyal medyada o kadar öneriliyordu ki bu kitap dayanamayıp okumaya karar verdim.
Kitabı beğendim mi beğenmedim mi asla anlamadım. Kitap ana karakterimiz Meira'nın hafızasını kaybetmiş bir halde düşmanının evinde uyanmasıyla başlıyor. Bize verilen şey şu: Meira zamanında çok büyük bir günah işlemiş ve düşmanı olan adam diyor ki yaptıklarının bedeli çok büyük, seni öldürmek bile yaptıklarının yanında az kalır, sana hepsinin bedelini ödeteceğim.
Fakat biz 600 sayfa boyunca Meira'nın ne yaptığını asla öğrenemiyoruz.
Yazarın diline lafım yok, sürekli şimdi ne olacak sorusuyla sayfaları ardı ardına çevirdim. Uzun bir kitap olmasına rağmen çok çabuk okudum kitabı, sadece bazı kısımların çok fazla tekrarlandığını düşünüyorum.
Onun dışında belli bir yerden sonra kitap pek gerçekçi gelmemeye başladı bana.. Normal bir insanın o kadar eziyete dayanabileceğini zannetmiyorum. Özellikle 408. Sayfadan sonra Meira'nın şoka gireceğinden ya da uzun zaman kendine gelemeyeceğinden emindim ama bir anda öpüşüp sevişmeye başladılar(?!?) ve o an ne oluyor lan diye düşündüm.
Yinede kitapta değinilen politika, ırk, siyaset ve mitoloji kısımlarını sevdim. Bomboş bir kitap değil en azından, yinede fazla uzatılmış bir kitap olduğunu düşünüyorum. Sanırım dört kitap olacakmış, daha kısa işlenebilir miydi seri? Evet. Yinede devam kitaplarını alacak mıyım? Evet.
Yazar ilk kitabı yazarken büyük ihtimalle devamını da merak edip alsınlar diye düşünerek yazdı ve başarılı da oldu çünkü neler olacağını gerçekten merak ediyorum.
Diyeceklerim bu kadardı. Kitabı okuduysanız düşüncelerinizi benimle paylaşmaktan çekinmeyin. <3