2026 9. kitabı
Kitabın en çok bahsedilen özelliği sürükleyiciliği. Ve insanlar bundan bahsetmekte kesinlikle haklılar. Bir kere başladığınızda elinizden kolay kolay bırakamıyorsunuz. Başarılı bir psikolojik gerilim romanı. Olaylar o kadar şaşırtıcı ya da sürprizli değildi. Yani en azından insan okurken olacaklar hakkında şüpheleniyor. Buna rağmen gerilimin bu kadar yüksek hissedilmesinin kitabın başarısını sağlayan asıl etken olduğunu düşünüyorum. Kitabın en azından yarısına kadar kadın karakterlerin hepsinin çok ataerkil düşünce yapılarına sahip olması ve birbirlerine düşmanca bakmaları çok rahatsız ediciydi. O kadar ki bir bölümün sonuna “Kadın, kadının kurdu değil yurdudur.” sözünü not aldım. Bu durum bu şekilde devam etse kitabı yalnızca Türk televizyonunda hep izlediğimiz bol entrikalı yapımlara benzetebilirdim ama neyseki kitabın son yüz sayfası birçok şeyi değiştiren bir etkiye sahip. Özellikle son bölümde her şey bittiği noktada “Peki, şimdi ne olacak?” derken ana karakter Millie’nin hikayesinin bambaşka bir yöne evrilmesi bu hikayenin devamını da okumak istemenize sebep oluyor (hatta belki devamında ne olacağını bu kitaptan daha çok bile merak edebilirsiniz.) Beklentilerimin kesinlikle üstündeydi.
HizmetçiFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 202311,5bin okunma