MERHABA EY AŞKI NİHAN
إِذَا جَاءَ رَمَضَانُ فُتِّحَتْ أَبْوَابُ الْجَنَّةِ، وَغُلِّقَتْ أَبْوَابُ النَّارِ، وَصُفِّدَتِ الشَّيَاطِينُ “Ramazan geldiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapatılır ve şeytanlar zincire vurulur.” قال رسول الله ﷺ: مَنْ صَامَ رَمَضَانَ إِيمَانًا وَاحْتِسَابًا غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ “Kim Ramazan orucunu iman ederek ve sevabını Allah’tan umarak tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.” قال الله تعالى: كُلُّ عَمَلِ ابْنِ آدَمَ لَهُ إِلَّا الصَّوْمَ فَإِنَّهُ لِي وَأَنَا أَجْزِي بِه. “Âdemoğlunun her ameli kendisi içindir; oruç müstesna. Çünkü o Benim içindir ve onun mükâfatını Ben veririm. قال رسول الله ﷺ: ثَلَاثُ دَعَوَاتٍ لَا تُرَدُّ: دَعْوَةُ الصَّائِمِ حِينَ يُفْطِرُ… “Üç kişinin duası geri çevrilmez: Oruçlunun iftar anındaki duası…” ............................................................................ Ey Ramazan! Gelişin bir şehrâyin olur, Geceler kandille, ruhlar secdeyle parlar; Gönül, dünya yükünden bir an için kurtulur, Göğe açılmış kapılardan ümit yağar.