KUMARBAZ- İYİ GELDİ :)
2026 8. kitabı
Kumarbaz – Fyodor Dostoyevski Klasik kitaplardan başlamak istiyorum ama okuması daha kolay ve daha hafif olsun diye bir düşenceniz var ise bu kitabı sevebilirsiniz Bir de kitabı daha da ilginç yapan taraf şu: Yazar bu romanı gerçekten kumar borçları ve maddi baskı altındayken, yetiştirmesi gereken bir sözleşme nedeniyle yazmış. Bu yüzden kumar psikolojisi ekstra sahici geliyor. Kısa ama yoğun, psikolojik tarafı güçlü bir klasik oldu benim için. İyi ki okumuşum dediklerimden Merek edenler için konusu; Genç öğretmen Aleksey’in rulet masasına ve Polina’ya duyduğu yoğun, biraz da yıkıcı bağlılığı okuyoruz. Oyun masasında kazanırken yükselen o özgüven, kaybedince gelen dip duygusu… Hepsi o kadar gerçek ki bazı sahnelerde gerilim resmen hissediliyor. Para, miras beklentisi, gurur ve aşk sandığımız takıntılar iç içe ilerliyor. Ben okurken şunu düşündüm: Kumar burada sadece oyun değil, insanın kendini kandırma biçimi gibi. Karakterler yer yer sinir bozucu ama çok gerçek. Özellikle Aleksey’in eline fırsat geçtikçe her şeyi yine kendi eliyle bozması çok sinir bo
KumarbazFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202388,5bin okunma