@arkadya_kitap #sonnefes bitmiş bulunmakta kendisi Okuyan kadinlar kulubu nün düzenlediği #arkadyamaratonu nun ve @okumacemberiolusturalim etkinliğimizin biten dördüncü kitabı.
Şimdi soruyorum sana @arkadyapolisiye bu nasıl bir kitap. Uzun zamandır bu kadar gerildiğimi hatırlamıyorum. Konuya da çok çabuk girildiği için baştan sona kadar kasıldım resmen. Ne o öyle sağ gösterip sol vurmalar, kandırmacalar falan. Katili gözüme kadar sok, sonra 'ay yok o değil buydu' de olacak iş değil. Sona geldik biraz rahat nefes alırım diyordum ama nerdee, ya o adam nasıl evin içinden çıkar. İşin esprisi bir tarafa ciddi anlamda çok gerildim, boynum omuzlarım falan tutuldu o derece. Müthiş bir kurguydu. Karakterler, konuyu ele alış şekilleri, o kovalamaca da ki bağlantıları, farklı yerler anlatılırken hızını kesmeyen akış ve en deli eden tarafı soluk aldırmayan hiç bitmeyen heyecan... Hepsi harikaydı, kesinlikle unutamayacaklarımın arasına girdi.
Biraz bahsedeyim diyeceğim ama neresinden anlatsam ipucu vermiş olacağım. En sade haliyle kitabın kapağında yazdığı gibi en büyük korkunuzun gerçeğe dönüştüğünü düşünün. Mesela birinin müthiş bir planla sizi öldürmeye çalıştığını, yıllarca takip ettiğini...Sonra hiç beklemediğiniz anda burnunuzun dibinde bittiğini... Ha bide evinize bütün giriş çıkışları bildiğinize emin olun. kitap gece bitince paranoya ya bağladım kusura bakmayın.
Keyifli okumalarınız daim olsun...
Son NefesMichael Prescott · Arkadya Yayınları · 2013426 okunma