Arkadaşlar kitap değil sanat sanat :) O kadar iyi ki ! Üniversite hayatıma gittim geldim diyebilirim Yazarın kafa çok fenaa gerçekten! Mükemmel bir ironi yapmış gerçekten ayakta alkış
Buradaki Dipsiz Denizin hikayesi günümüzde yaşayan gençlerin bir nevi mücadelesidir
Sistem eleştirisi yapabilen yazar candır, bunu bir de mizahla anlatırsa cancandır:)
Hayatımın en güzel zamanını sorsalar hiç düşünmeden öğrencilik yıllarım derim. O zamanlar 3 harfli marketlerden sadece biri tanesi vardı o da zaten yeni açılmıştı. Ordan ucuz abur cubur alıp çay bahçesinde okey çevirirdik.( burayı bizzat kitapta okuyunca hatırladım, rutin yaşamdı bizim yahu)
Sonra aynı kitapta anlatıldığı gibi devlet yurdunda hep yedekteydim. Anne babam öğretmen olduğu için yurt çıkmıyordu. Devlet beni durumu iyi olarak algılıyordu ama biz 4 kardeştik ve memur çocuğu olmak ülkede durumu iyi olmak için yeterli değildi.
Tüccar çocuğu olsam direk eve çıkardım belki ama değildim ne yazık ki..
Mecburen yurt kapıya koymadan kendime ev bulmak zorunda olduğum için eve çıktım. Zaten başbakanlık bursu ile gelen kız bir sabahın köründe beni uyandırıp yatağımı ve boşaltmamı emretmişti:)
4 tane ev değiştirmek zorunda kaldım ve yaşadığım maceraları yazsam bir kitap olur ama bu kadar güzel anlatamam:) İşin sırrı orda zaten. Kitaptaki espriler o kadar iyi ki çoğu yerde içime içime güldüm
Velhasıl kelam öğrencilik hem zordur hem de çok güzeldir:)
Bu kitap da öyle diyor zaten. Birbir türlü zorlukla boğuşmada uzmanlık yetisi kazandırır insana. Evet bi sürü hata yaptık, ama o hatalar da bizi biz yaptı.
Bence kitabı önce okuyup, sonra da bir üniversite öğrencisine hediye etmek ciddi sevap points yazdırır benden söylemesi dostlar