Sakar
2026 4. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2026 03:10
Ah Diana ah güzel yavrum.. Olan olduktan sonra herşey bittikten sonra sistemin hızlı ilerlemesi ne işe yarardı ki. Sen artık yoktun. Yüreğimi dağladı tüm bedenim kitabın son sayfasını okuyup kapattığımda buz kesti. Üstelik bu hikayenin gerçek yaşamdan yola çıkılarak kaleme alınmış olması , gerçekten bu durumun yaşanmış olması beni derinden etkiledi. Aslında çok şaşırmamam gerekti. Bu tarz durumlar ülkemizde de çok yaşanıyor ama insanın kalbi dayanmıyor bu acıya. O küçücük bedenin anne ve baba tarafından işkenceye maruz kalması hayatına bodrumda son verilmesi. Diana’yı kardeşlerinden ayıran şey neydi? Gelişim geriliği olması mı? Doğduğu günden itibaren itilen istenilmeyen bir çocuk o. Çok uğraştılar gerçeklerin ortaya çıkması için anneannesi teyzesi öğretmeni müdiresi.. gerçekler apaçık ortadaydı. Her şey net şekilde görünüyordu aslında.Aynı zamanda değildi de. Çünkü somut delil yoktu. Prosedürler, delil yetersizliği, anne baba ve çocukların ağız birliği üstünü kapatmaları. Her şeye bir kulp bulmaları. Olayı çok güzel örtbas edebiliyor olmaları. Çok iyi sakladılar. Bi yere kadar. Taa ki olan olduktan sonra gün yüzüne çıktıktan sonra Diana yok olduktan sonra. Artık bir önemi var mıydı? Artık o yoktu.. Özellikle ebeveynlerin , eğitimcilerin toplumu derinden sarsan bu tarz olaylarda daha bilinçli olabilmeleri adına kitabı gönülden tavsiye ediyorum. Kitap eleştirim: Malesef çeviri konusunda sıkıntılar yaşadım. Çeviri yapan kişi sanki Google translate gibi cümleleri dümdüz olduğu gibi anlatım bozukluğu yaparak edebi dilden yoksun yavan bir şekilde aktarmış okuyuculara. Bir cümleyi okurken kafamda üç dört kez o cümleyi düzeltip öyle anlamlandırmaya çalıştım. Eminim ki yazar o duyguyu düşünceyi hissiyatı okuyucuya çok daha iyi aktarmıştır kendi dilinde ama malesef Türkçe çevirisi benim için puan kırmama sebep oldu. Çeviri zengin, duygu aktarımı edebi açıdan daha yoğun anlatıma sahip olsaydı 10 üzerinden 10 verirdim ama puanım. (8,5/10)
SakarAlexandre Seurat · Metis Yayınları · 20255,7bin okunma