···Okunma: 14 Şubat 2026 23:30 çokk akıcı bir kitaptı ve neden abartıldığını anlıyorum. güvenilmez anlatıcı olayı o kadar net ve ürpertici ki tüm duygularımı tavan yaşadım okurken. plot da çok akıllıcaydı. hem juniper hem de athena'nın berbat ötesi ( en azından seçimleri öyle ) insanlar olduklarını düşünüyorum. kitabın sonunda birini haklı bulacağımı düşünmüştüm ama beklediğim gibi olmadı, athena'nın da ne halt olduğunu anladım. sonu bence fazla erken bir yerde bitti, yine de bitiş şekli rahatsız etmedi beni. daha fazla uzatsa sıkabilirdi pek çok kişiyi, ama beni değil.
ayrıca june un düşüncelerinin r.f.kuangınkiler olmadığına kendimi ikna etmekte çok zorluk yaşadım ve çaba harcadım, çünkü üstü kapalı homofobiklik ve ÇOK açık (zaten amaç o) ırkçılık vardı.
beyazların en hedef gösterilmeyen grup olmasından kaynaklı laf yemesi ve ters yönlü ırkçılığa uğramasını yanlış buluyorum ancak kendilerince buna intikam olarak, zaten günlük hayatta sürekli bir dışlanmaya maruz kalmış ve hâlâ kalan kişilerin (renkli, asyalı, siyahiler veya lgbt bireyleri) başarı yakalamasından ve temsil edilmesinden rahatsızlık duyduklarını belirtme ihtiyacı duymaları , "siz çeşitliliğinizden dolayı daha çok seviliyorsunuz, daha kolay ün yakalıyorsunuz" demeleri beni hep sinir etti.
burada kurban sen değilsin, onlar yıllarca nelere maruz kaldıysa şuanki farkındalığı da o kadar hak ediyorlar. sen de ediyorsun, ama sırf farklı diye ünlü olan biri nerede görülmüş? ünlü black veya queer representing sanatçıların çoğu bu özelliklerinden çok yetenekleri sayesinde ilgi görüyor. sende olsa sen de görürdün. ırkçılık hala var ve canlı, sadece çevrenizi siz oluşturduğunuz için görmüyorsunuz.
çok bilgim olmayan konular ama kendi düşüncelerimi paylaşıyorum, kafa açtıysam üzgünüm görüşmek üzere !!!!