2026 16. kitabı
Yine bir solukta okuduğum Lisa Regan kitabı daha. Bu seri sizi hayal kırıklığına uğratmayacak cinsten. Ve çok uzun soluklu bir seri. Her zaman ki gibi akıcı ve merak uyandırıcı. Bu sefer hikaye çocukların insan kemikleri bulması ile başlıyor. Ana karakterimiz Josie'nin çocukluğunun da geçtiği konteyner parkta ve babasının intihar ettiği ağacın altında. Kötülüğün vücut bulmuş hali olan annesi ile ilgili anılarda bölüm aralarında hikayeye eşlik etmekte. Otuz yıl önce öldürülmüş olan kızın katilini ararlarken Josie'nin geçmişi, çok kötü bir şekilde karşısına çıkacak ve büyük bir sır açığa çıkmaya hazır. İlk iki kitapta zaten Josie'nin geçmişini az buçuk öğrenmiştik. Bu kitap tam bir geçmişle yüzleşme kitabı. Öyle ki ana karakterimizin tüm sınırları zorlanacak. Hem cinayeti çözecek hem de geçmişi ile ilgili gerçekleri de öğrenecek. Spoiler Böyle anne, ki anne değil, düşman başına bile değil. Josie'nin çocukken ondan korkması, büyüdükçe sonra nefret etmesi gayet anlaşılır. Hele kendi erkek arkadaşına yaptığı yada Josie'nin babasının gerçek akıbeti. Hoş kitabın sonunda Lila'nın geçmişi de ilginç bir nokta. Trinity ile olan benzerliği sebebinin ortaya çıkışı da güzel olan noktalardan. Kemikleri bulunan kızın gerçek katili ise bana kadınlar ne kadar zalim olabileceğini tekrardan gösterdi. Çocukluğunun geçtiği bölümler de geçen olaylar zalimce. Okurken sinirlerim zıpladı resmen. Josie ile Noah'nin ilişkisi nereye evrilecek ilerki kitaplarda göreceğiz. Umarım diğer ikisi gibi hüsranla sonuçlanmaz. Josie "geçmişi ile tam olarak yüzleşebilecek mi?" sorusunun cevabı diğer kitapları daha çok merak etmeme sebep oluyor. Bir Annenin Mezarı Lisa Regan
Bir Annenin MezarıLisa Regan · Olimpos Yayınları · 2025100 okunma