Puan vermedi·112 syf.····Okunma: 14 Şubat 2026 19:49 O hayatı hiç haketmediği halde içine hapsolmuş insan sayısı muhtemelen hayal edebileceğimizin çok çok üzerinde. Şartlar istediğin gibi değilse uzaklaş kurtar kendini gibi bi bakış açısı çok kolaymış gibi geliyor uzaktan bakana ama yaşayan için işler hiç de öyle ilerlemiyor. İçim burkula burkula okudum hikayeyi. Tam kurtuldu derken o hayatın insana nasıl yapışıp bırakmamak için çabaladığını gördük. Gazetelerde haber yapılırken insanın adının açık açık yazılması onun etrafındakilere olumsuz etki yapabiliyor ve bunu kimse önemsemiyor mesela. Küçük bir çocuk neden ötelenmek zorunda ailesinin yaptığı şeylerden dolayı ? Ki yapılanın çok yerinde olmasına rağmen. Bundan sonrası tamamen spoiler içerir. Kitabı kendime özetleyeceğim. Yok ya desek de benzer yaşamlar çok. Arada bu gerçeği hatırlamak gerek. O zaman özet gelsin. Genç yaşta tecavüze uğrayan, sevgilisi ile kaçacak beklentisindeyken bi kazık da ondan yiyen , ailesi tarafından yaşlı bir adama satılan , çocuğu olduğu için bırakıp kaçamayan ve bu evlilik hayatında dayak gibi türlü işkencelere maruz kalan, canına tak edince kocasını öldüren ve mahkemece meşru müdafaa sayılıp serbest bırakılan, tam rahat edeceğim deyip çocuğu okula gönderip kimseye bir şey söyleme dedikten sonra gazetelerde sayfa sayfa adıyla haber yapıldığı için çocuğunun okulda katil annesi var zorbalığı görmesi ve bitiş. Bazen daha ne olabilir ki dedikçe daha neler neler olabildiğini gösterir hayat. Ama devam ediyorsa da olduğu gibi devam edecek.