Masumiyet Müzesi
2026 1. kitabı
Kemal -Füsun Ah Kemal nasıl güzel seviyorsun. Aşık olduğun kadının sigara izmaritlerini saklayacak kadar…  Gelelim hikayeye: Bir tarafta kendi sınıfından batılı bir eş adayı olan Sibel , diğer tarafta yoğun bi aşk ve şehvet uyandıran Füsun . Kemal tercihini kendi camiasından ideal eş adayı olarak gördüğü Sibel’den yana kullanır,yanında mutludur. Bunun neticesinde Füsun’u kaybeder ve bunalıma girer… Füsun da değişik bir karakter. 18’ inde .ünv sınavına hazırlanırken sevdiği , sonuna kadar gittiği adam başkasıyla nişanlandı diye hüsrana uğrar. Üniversite sınavında başarısız olur . Yanlış bir karar alıp istemediği bir evliliği gerçekleştiren mutsuz bir kadındır Füsun . Kendi başına bir şey yapmak yerine bir erkeğin desteğine ihtiyacı olduğunu Kemal’den duyunca çılgına dönüp ölüme yürür… Kitabın en keyifsiz bölümü :Füsun‘u bulan Kemal ‘in , onun evli olduğunu bildiği halde sekiz yıl evlerinden çıkmadığı kısım .  Şunu merak ediyorum .Kemal Füsun‘u bu kadar severken neden nişanlandı . Kitap ve dizisi bitince karakterlerin ve yaşanan olayların gerçek mi kurgu mu olduğunu merak ettim. Bir de Kemal karakterinin Orhan Pamuk olup olmadığını merak ettim. Meğerse karakterler ve yaşanan aşk kurguymuş. Orhan Pamuk gezerken bulduğu eski objeleri yazdığı hikayenin içine inandırıcı şekilde yedirmeye çalışmış . Sonra da buldu bu eşyalardan müze yapmış. Yani o zaman bulduğu eşyalar aşık olunan kadının eşyaları değil.
Masumiyet MüzesiOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 202460,4bin okunma