···Okunma: 16 Şubat 2026 03:11 Bu kitap, dünya-dışı varlıklarla iletişim kurabilmek için geliştirilmiş bir deneyin, yirmi altı celsesinin ses kayıtlarının tam ve eksiksiz olarak yazıya geçirilmiş şeklidir. Bu deneye 1962 yılında
başlanmis ve on dokuz yıl boyunca geliştirdik. 1981 yılında çabalarımızın
deneysel sonuçları hem nitelik hem de kesinlik açısından derinlemesine
değişti. Bu kitap, dunya disi varliklarla iletisime gecen medyumlarin ve onlarin bu son aşamasının başlangıcının bir kaydından ibarettir.
Öncelikle bu ve bunun benzeri parapsikoloji, spirutualizm üzerine kitapları kendi dinsel bilgi, inancınızdan ve önyargılarınızdan sıyrılarak okumalısınız yoksa bu tür eserler asla hitap etmeyecektir. Çünkü burda anlatılanlar sizin bildiklerinize uygun gelmeyecektir.
Bu eser, “Ra” adlı bir bilinç kaynağından aktarıldığı iddia edilen öğretileri içerir.
Ana konusu:
Bilinç,evrenin yapısı,ruhsal evrim, birlik (Oneness),reenkarnasyon ( ruhun defalarca baska bedenlerde tekrar dogmasi),ruhsal ve sprituel varliklarin yuce zekayaya ( evrene ) hizmet anlayışı anlatilir.
Temel fikir şudur:
Evrenin özü Birliktir ve her varlık bu birliğin parçasıdır.
Ra’ya göre:
İnsan,doğa,evren,tanrı ve bilinçaslında aynı kaynaktan gelir.
Yani:
Sen ve evren birsin
Sen evrenin bir parçasısın.
Bu düşünce:
Tasavvuf’taki “vahdet-i vücud” ( Ben Enel hakkim dedigi icin derisi yuzulen Nesimi gibi yani insanin icinde Tanrinin ruhunun insanda var olmasi)
Doğu felsefesindeki “birlik”
Panteizm ( Spinoza nin evrenin asil tanri oldugu inanci ile benzerlik gösterir.)
Ra’ya göre insanın amacı:
____________________________
Para kazanmak, ünlenmek değil
-Bilincini geliştirmektir.
Hayat: - Ruhsal bir “okul”dur.
İnsan deneyimleri: Acı.mutluluk,kayıp,başarı hepsi öğrenme aracıdır.
_____________-__
Ruh defalarca bedenlenir.Her yaşamda dersler öğrenir.Olgunlaştıkça “üst seviyelere” ve boyutlara geçer Bu, Hinduizm ve Budizm’deki samsara anlayışıyla benzerdir. Ama burada daha “kozmik” bir çerçeve vardır.
_____________
Kimliğimiz: Meslek.Ünvan,milliyet,cinsiyet gerçek benliğimiz değildir.
Bunlar geçici maskelerdir.Gerçek benlik = saf bilinçtir .Bu da Budist “benliksizliğe” benzer.
Ra’ya göre ölüm:
__________________
Yok oluş değil, Seviye ve boyut değişimidir. Bir oyunda bölüm atlamak gibi düşünülür.
Bu yüzden ölüm korkusu, “yanlış algının” ürünüdür.