2026 32. kitabı
#fundaokuyupyorumluyor En zor olan da anlatılan olayların gerçek hikayelere dayanması... Yaşanılan olayların kişi ve yer isimleri değiştirilmiştir. Mehmet ve Salih… Daha lise çağında, hayallerinin peşinde koşmaları gerekirken yalan vaatlerle dağa çıkarılan iki genç. Mehmet’e “Agit”, Salih’e “Mazlum” kod adları veriliyor. Başta anlatılanlarla gördükleri gerçekler arasındaki uçurum, onların içindeki sorgulamayı büyütüyor. Korku, baskı ve geri dönüşü olmayan bir yol… Özellikle Agit’in, en yakın arkadaşının infaz emrini aldığı sahneleri okurken insanın yüreği sıkışıyor. Kitap sadece çatışmayı değil; pişmanlığı, vicdan muhasebesini ve doğru yolu bulma cesaretini de anlatıyor. Agit’in teslim olma süreci aslında en büyük yüzleşme olarak gösteriliyor. Çünkü bazen en büyük zaferler silahla değil; doğruyu seçebilmekle kazanılır. Dağın Ardı romanı aslında kandırılmış gençleri, yarım bırakılmış hayatları ve vicdanla verilen en zor kararları anlatmakta. Yazar, terörün karanlık yüzünü anlatırken aynı zamanda kandırılmış gençlerin iç dünyasıyla yüzleştiriyor. Kitabı okurken okurda öfke, hüzün ve umut iç içe geçiyor. Özellikle aile hasreti ve geri dönme arzusu çok yoğun bir şekilde hissettiriliyor. Duygusal yönü ağır basan, akıcı ve düşündüren bir eserdi. Terörle mücadelenin bilinmeyen yönlerini ve bir gencin vicdanla verdiği savaşı okumak isteyenlere, ilgilenenlere ve meraklılarına tavsiye ederim. Kitapla ve sağlıkla kalın
Dağın ArdıFerhat Çetin · Gurur Matbaa · 202115 okunma